Mâncare de post pentru bolnavii Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 la sută din cei 800 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean Târgu-Jiu au solicitat să primească doar mâncare de post până la sărbătoarea Sfintei Marii.

Pentru aceştia, bucătăresele pregătesc ciorbe de legume proaspete, varză, mâncare de vinete, mâncare de dovlecei şi iahnie de fasole uscată. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, în zilele de miercuri şi vineri, 300 de bolnavi postesc fapt pentru care solicită mâncare fără carne. „De obicei, bătrânii solicită meniuri de post, dar sunt şi pacienţi cum sunt cei bolnavi de diabet, lăuzele şi copiii care au regimuri separate. Încercăm să asigurăm un meniu mai consistent şi în ziua de Sfânta Maria. Se va ţine cont de această zi mare şi se va oferi ceva deosebit faţă de celelalte zile, de exemplu ciorbiţă cu bucăţi mari de carne“, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu-jiu. În medie pe zi, un pacient consumă hrană de opt lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite