Doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, la spital în stare gravă după ce s-au electrocutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia s-au electrocutat în timp ce încercau să repare un transformator. Ei se aflau la Cariera Pinoasa, în apropiere de Rovinari, judeţul Gorj, şi au fost duşi la spital la Bucureşti.

UPDATE ORA 13.06 Ministerul Energiei precizează, într-un comunicat de presă, că cei doi angajaţi ai Minei Pinoasa s-au electrocutat în timp ce efectuau manevre de scoatere a unei linii de sub tensiune. De asemenea, ministerul anunţă că a decis trimiterea unei echipe a Corpului de Control la Mina Pinoasa, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă, după cum arată News.ro.

"Din primele evaluări se pare că este vorba despre un caz de neglijenţă în serviciu. Ministerul a decis convocarea unei comisii interne de anchetă la nivelul Complexului Energetic Oltenia şi trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exactă a imprejurărilor accidentului de muncă. În paralel, cazul va fi cercetat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj", adaugă Ministerul Energiei, citat de News.ro.

STIREA INITIALA

Doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, în vârstă de 42 şi de 48 de ani, s-au electrocutat în timp ce executau lucrări de reparare a unui transformator din zona Rovinari, judeţul Gorj. Bărbatul de 42 de ani a fost dus de urgenţă la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, cu un elicopter SMURD, pentru că se află în stare mai gravă, în timp ce bărbatul de 48 de ani, care a suferit arsuri pe mâini, este şi el în drum spre un spital din Bucureşti, dar este dus cu ambulanţa.

La locul accidentului urmează să ajungă în cursul zilei de sâmbătă şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru a constanta dacă au fost îndeplinite sau nu toate regulile de siguranţă în muncă, iar reprezentanţii Poliţiei au deschis un dosar penal, pentru a afla cine a fost vinovat de acest incident.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite