DN 66, coşmarul şoferilor gorjeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul din judeţul Gorj care le dă şoferilor cele mai mari dureri de cap este porţiunea din DN 66 cuprinsă între localităţile Rovinari - Bumbeşti Jiu - Petroşani, care se întinde pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri.

Drumul este peticit din metru în metru, iar gropile apar mereu pentru că lucrările care s-au făcut au fost de mântuială. 

Pentru a fi modernizat, această rută a fost împărţită în două părţi: Rovinari – Bumbeşti Jiu şi Bumbeşti Jiu. Reabilitarea primului traseu a fost câştigată de firma spaniolă Comsa Sau, iar de modernizarea porţiunii care traversează Defileul Jiului trebuie să se ocupe un consorţiu format între Copisa Constructora Pirenaica (Spania) - Chiruli Andrea Impresa Individuale (Italia) - Coremi Inter (Romania). Valoarea ultimei lucrări se ridică la suma de aproape 150 milioane de euro. Lucrările de modernizare la cele două tronsoane nu au început nici până în prezent, deşi licitaţiile au avut loc încă de anul trecut.

Modernizarea eşuată

Maşinile ar fi trebuit să circule încă de acum trei ani pe un asfalt ca în palmă pe tronsonul cuprins între Rovinari şi Bumbeşti Jiu. În anul 2007, societatea maghiară VEGYEPSZER a câştigat lucrarea de modernizare a acestui drum. Lucrările ar fi trebuit să se încheie în anul 2010. La finalul contractului, doar cinci la sută din lucrare era executată. Contractul a fost reziliat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România abia în toamna anului 2011. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite