Concluzia stupefiantă de după un control: stocuri zero de medicamente antivirale la un spital unde sunt trataţi pacienţi COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt trataţi pacienţii cu COVID-19
În spitalul din Târgu Cărbuneşti sunt trataţi pacienţii cu COVID-19

Un spital din Gorj în care sunt trataţi pacienţii cu COVID-19 are stocuri zero de măşti de oxigen, alcool sanitar sau medicamente specifice. La acelaşi spital, din Târgu Cărbuneşti, au murit, acum câteva zile, cinci oameni din cauză că s-a terminat stocul de oxigen.

O comisie de control a făcut o verificare la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, unde în urmă cu aproximativ o săptămână pacienţii au rămas fără oxigen deoarece stocul s-a terminat. Reprezentanţii mai multor instituţii care au venit în control au constat cu surprindere că stocul unor medicamente era epuizat, precum şi cel de măşti de oxigen, alcool sanitar sau săpun lichid. 

Comisia de control a constatat că sunt stocuri zero la următoarele medicamente folosite în tratarea pacienţilor cu COVID-19: Remdesivir, Fraxiparine, Lemod-solu, Tocilizumab. De asemenea, nu s-au găsit săpun lichid, prosoape de hârtie, alcool sanitar sau măşti de oxigen adulţi. 

Prefect: „Ne şochează şi pe noi ceea ce am găsit acolo“

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a spus lipsa medicamentelor şi a unor materiale necesare l-a şocat

„Stocurile la anumite materiale şi medicamente sunt zero. În urma acestei constatări, Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o sancţiune contravenţională directorului medical al spitalului din Târgu Cărbuneşti în valoare de 10.000 de lei. Ne şochează şi pe noi ceea ce am găsit acolo. Ni s-au furnizat anumite informaţii în primele momente care, ulterior, s-au dovedit că nu sunt aşa. Probabil că s-a acoperit o stare de fapt“, a declarat oficialul. 

Medic: „Pacienţii nu au rămas fără tratament“

spital carbunesti

Mădălina Roibu, directorul medicale al Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, a precizat că bolnavii nu au rămas fără medicamentele antivirale, care vin în cantităţi reduse de la DSP: „Antiviralele se terminaseră în acel moment. Acestea se repartizează de Ministerul Sănătăţii, prin DSP. Facem chiar de două ori pe săptămână solicitare, dar vin în cantităţi mici şi se termină foarte repede. Fraxiparina care lipsea în acel moment din farmacie era pe secţie, în aparatele de urgenţă. Pacienţii nu au rămas fără tratament. A fost o problemă cu furnizorii. Materialele sanitare erau luate în magaziile de pe secţii. A rămas doart magazia spitalului fără acele materiale. Au lipsit doar anviralele şi Fraxiparina din magazie. Avem o groază de alte medicamente în farmacie. Pacienţii necesită multe alte tratamente“. 

Medicul a mai precizat că nu va contesta amenda primită, deoarece asta ar însemna un stres suplimentar pentru colegele ei, care şi aşa sunt supuse unei presiuni foarte mari în această perioadă. „Există proceduri în spital şi sunt implicate mai multe asistente şefe, famacişti, iar pentru că sunt foarte stresaţi, muncesc mult şi nu are rost să le pun pe ele şi să primească amenzi”, a spus aceasta.

Vă reamintim că, recent, la spitalul gorjean au murit cinci oameni după ce rezerva de oxigen s-a terminat. Comisia de control a ajuns la concluzia că firma contractantă nu a alimentat cu oxigen şi nu a urmărit cantitatea de oxigen, iar spitalul nu are desemnată o persoană care să verifice nivelul din rezervor 


Vă mai recomandăm să citiţi:

Cum a reuşit un liceu din Gorj să vaccineze împotriva COVID-19 aproape toţi angajaţii

Accident cu două victime în localitatea Baia de Fier

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite