Comisarii Gărzii de Mediu Gorj continuă ancheta în urma poluării cu sânge şi resturi organice provenite de la sacrificarea puilor
0Garda de Mediu Gorj continuă anchetă la societatea de creştere şi valorificare a puilor, Avicarvil, în urma poluării care a fost constatată săptămâna trecută.
Pe un teren viran din comuna Dăneşti au fost găsite resturi organice constând în resturi de la abatorizarea puilor şi sânge. „Constatările efectuate în teren de comisarii Gărzii de Mediu au scos în evidenţă prezenţa unor deşeuri rezultate din activitatea de abatorizare a societăţii AVICARVIL S.A. (sub forma de sânge), abandonate pe terenuri ce aparţin societăţii AVIROM SA, pe raza localităţii Dăneşti. Faţă de aceste fapte, cercetările vor continua, societatea AVICARVIL SA urmând a fi sancţionată conform legislaţiei de mediu actuale. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu vor extinde controlul şi vor verifica şi modul cum sunt gestionate celelalte tipuri de deşeuri generate din activitatea societăţii în cauză“, a spus Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj. Amenda poate ajunge la 40.000 de lei.
Dosar penal
Mai mult decât, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj a deschis un dosar penal. „A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de poluare prin evacuare, cu ştiinţă, în apă în atmosferă sau pe sol a unor substanţe periculoase, în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la 3 ani sau cu amendă penală“, a precizat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Tiberiu Berbece, director în cadrul Avicarvil, a spus că se va declanşa o anchetă internă pentru a se depista ce s-a întâmplat,
Ancheta a pornit de la o sesizare pe Facebook
Totul a pornit de la sesizarea de pe Facebook a unei localnice din comuna Dăneşti: „Atentat la viaţa şi sănătatea noastră. Se întâmplă într-o comună din judeţul Gorj - Dăneşti. În imagini: deşeuri organice din resturi de pui, organe, sânge şi alte substanţe folosite în procesul de producţie. LA PROVINCIA- Acţiuni împotriva protecţiei mediului şi vieţii noastre, ce afectează ecosistemele forestiere, generatoare de poluare a apelor şi aerului sau altor ecosisteme terestre. Apa în fântâni nu mai este potabilă, reţeaua de apă este compromisă şi ea.