Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor primi compensaţii băneşti pentru cota de cărbune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEO va scoate din cont aproape 7,5 milioane de lei noi
CEO va scoate din cont aproape 7,5 milioane de lei noi

Salariaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) care nu şi-au ridicat în natură cota de cărbune vor beneficia de compensaţii băneşti. Efortul financiar pe care CEO îl va face se va ridica la aproape 7,5 milioane de lei.

Cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale, conducerea CEO s-a gândit să le facă salariaţilor o surpriză frumoasă. Dacă până acum anunţase că sunt şanse foarte mari sănu existe compensaţii băneşti pentru cota de cărbune, Federaţia «Univers» şi conducerea CEO au încheiat ieri un protocol prin care s-am stabilit că angajaţii care nu-şi vor primi în natură cele zece tone de cărbune să beneficieze de contravaloarea în bani, adică de o sumă de 575 de lei. În această situaţia se află aproximativ 13.000 de salariaţi. „Am reuşit după negocieri, începute din data de 6 octombrie, să finalizam protocolul ce priveşte acordarea echivalentului valoric a celor zece tone de cărbune a salariaţilor, ce au făcut cereri în acest sens”, a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Gabriel Căldăruşe.

Banii vin în lunile noiembrie şi decembrie 

Banii vor ajunge în buzunarele angajaţilor din CE Oltenia în lunile noiembrie şi decembrie. Potrivit liderilor de sindicat, jumătate dintre salariaţii care sunt pe lista de plată vor încasa banii în luna noiembrie, iar cealaltă jumătate în luna decembrie. Ion Ruşeţ a precicat că vor demara negocierile în luna noiembrie pentru prima de Crăciun. În mod normal, aceste aşa zise negocieri durează doar câteva minute. Conducerea CEO cheamă câţiva lider la sediul companiei, unde aceştia sunt anunţaţi despre acordarea unor drepturi despre care cele două părţi ştiau dinainte. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite