Acuzată că şi-a bătut cu cruzime fiica vitregă în vârstă de numai patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia i-a ameninţat pe ziariştii care o filmau
Femeia i-a ameninţat pe ziariştii care o filmau

O femeie din Rovinari , în vârstă de 33 de ani, este acuzată că şi-a bătut crunt copilul vitreg, o fetiţă în vârstă de numai patru ani.

Bunica paternă a anunţat poliţia despre agresiunea care a avut loc duminică, atunci când tatăl micuţei nu era la domiciliu. „Un echipaj de poliţie a mers acasă la ea şi a găsit-o pe fetiţă în cameră, învelită într-o pătură şi cu geamul deschis, iar ea era în bucătărie cu fata ei şi cu soţul acesteia. Poliţia a constatat că fetiţa era bătută cu cruzime şi avea urme. A mers la poliţie şi a recunoscut că a bătut-o. A mers la spital însoţită la poliţie, dar a refuzat internarea fetiţei. Am mai mers din nou la spital, dar a fugit. Fetiţa este plină de vânătăi. Trebuie luată de acolo, pentru că, altfel, o omoară“, povesteşte bunica fetiţei. 

Tatăl fetiţei este plecat mai tot timpul de acasă, pentru că lucrează în Constanţa. Rudele spun că nu este prima dată când fetiţa este agresată. „S-a mai întâmplat ca fetiţa să fie agresată. Anul trecut a pus-o cu fundul pe reşou“, a spus mătuşa fetiţei. 

Mama a recunoscut că a bătut-o pe fetiţă

Costel Podarul administratorul Primăriei Rovinari, a spus că medicii au considerat că fetiţa nu necesită internarea: „Medicii au stabilit că nu necesită internare. Noi ne-am îndreptat către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului“. Totuşi, un asistent social din cadrul Primăriei Rovinari a spus că mama a recunoscut că bătut-o pe fetiţă, iar aceasta prezinte urme de agresiune pe corp: „Are mânuţele umflate, o zgârietură la nas şi la ureche, iar pe corp prezintă urme de agresiune. Mama a recunoscut că a bătut-o. Avem declaraţia mamei“. 

Mama

Femeia acuzată nu a vrut să stea de vorbă cu ziariştii. 

Poliţia şi DGASPC Gorj au deschis o anchetă 

Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă în acest caz. „O echipă de specialişti din cadrul DGASPC Gorj s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica situaţia. Este vorba despre o femeie de 33 de ani, pe numele căreia a fost deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe de către poliţie. Femeia a agresat-o în ziua de duminică, 14 iunie, pe fiica sa vitregă, care are 4 ani. Tatăl fetiţei nu era acasă în ziua respectivă, iar apelul către poliţie a fost făcut de bunica paternă. Fetiţa va fi adusă mâine la Serviciul de Medicină Legală, căci era nevoie de acordul tatălui. Mama naturală a fetiţei a decedat anul trecut, iar copila este în grija tatălui.

Mama

Şi poliţia şi familia spun că aşa ceva nu s-a mai întâmplat, ei fiind văzuţi în comunitate ca o familie care respectă şi este respectată. Micuţei i se va face o expertiză la SML care va fi pusă la dosar, alături de avizul dat de psihologi. Fetiţa va fi văzută mâine şi de un psiholog al DGASPC şi va fi consiliată, dacă se impune. Este vorba despre un copil mic, care şi-a pierdut şi mama biologică şi va fi greu pentru ea dacă va fi despărţită de tată. Am luat legătura cu tatăl, care ne-a spus că nu îşi doreşte ca fata să fie luată din mijlocul familiei. Situaţia acestei familii a fi monitorizată atent de către noi şi de către angajaţi ai primăriei Rovinari. Cea care riscă este mama vitregă, pe numele ei fiind deschis un dosar penal”, a spus Corina Drăgan, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Gorj. 

Femeia de 33 de ani este acuzată de săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite