Zeci de echipaje de descarcerare din ţară şi străinătate participă la Competiţia World Rescue Challenge de la Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România găzduieşte în premieră, în perioada 30 august - 3 septembrie, Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim Ajutor Calificat (World Rescue Challenge).

Lotul ISU "Basarab I" Dâmboviţa care participă la această competiţie este format din: slt. Claudiu Stan - şef lot, plt.adj Eugen Măntescu - şef echipaj, plt.adj. Ioan Bogdan Gheorghe - paramedic, plt.maj. Cătălin Guran - paramedic, plt.adj. Carol Enache - paramedic, plt.maj. Alexandru Măruţă - servant şi plt.maj. Marius Cristian Costache - servant. 

"Echipa dâmboviţeană a avut un parcurs deosebit începând din anul 2015 când a obţinut locul 1 la faza zonală de la Titu şi locul 3 la faza naţională de la Târgu Mureş, în anul 2016 a obţinut locul 1 la faza zonală de la Giurgiu şi locul 2 la faza naţională de la Titu, iar în acest an a obţinut locul 2 la faza zonală de la Călăraşi, toate acestea în cadrul Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat. Suntem onoraţi şi mândri de colegii noştri, urându-le succes în competiţie. Participarea la acest concurs este un bun prilej pentru testarea deprinderilor şi îmbunătăţirea practicilor de lucru şi de împărtăşit cu ceilalţi competitori pasiunea care-i reuneşte, aceea de SALVATORI DE VIEŢI", se arată într-un comunicat de presă al ISU Dâmboviţa.

Competiţiile World Rescue Challenge reunesc, începând din 1999, cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din fiecare ţară membră World Rescue Organization, la care România a aderat în urmă cu patru ani.

La World Rescue Challenge de la Târgu Mureş va fi înscris numărul maxim de echipaje, 36, prevăzut pentru această competiţie şi vor fi în jur de 600 de participanţi, fiind deja înscrise echipe din Africa de Sud, Australia, Marea Britanie sau Cehia.

Probele competiţiei de descarcerare constau în proba rapidă, de 10 minute, o probă standard, de 20 minute, fiecare cu câte o victimă încarcerată şi grade diferite de dificultate, şi o probă complexă de 30 de minute, plus o competiţie de traumă.

Deschiderea Competiţiei va fi pe data de 30 august, de la ora 18.00 în Piaţa Trandafirilor.  

Evenimentul va putea fi urmărit live pe www.wrc2017romania.com

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite