Vremea caldă scoate urșii din hibernare. Doi pui au fost filmați bălăcindu-se în Parcul Natural Bucegi VIDEO

0
Publicat:

O mică baltă din Munții Bucegi a devenit atracția principală pentru urșii care, la data aceasta din calendar, ar fi trebuit să fie în hibernare. Vremea prietenoasă i-a scos din bârlog pe doi pui care s-au adăpat din micul ochi de apă.

Vremea prietenoasă i-a scos din bârlog pe doi pui care s-au adăpat din micul ochi de apă
Vremea prietenoasă i-a scos din bârlog pe doi pui care s-au adăpat din micul ochi de apă

O cameră de monitorizare amplasată de angajații Romsilva au surprins, zilele trecute, la bălăceală, un exemplar mascul de urs. Fiara a uitat să mai vâneze pentru câteva minute și s-a relaxat ca la spa.

Ursul a fost filmat cum se bălăcește într-un ochi de apă într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Acum, în același loc, au poposit și doi pui care au petrecut minute bune în jurul „scăldătorii” din pădure.

„Două exemplare de urs juvenile au luat balta ca drept adăpătoare. Oare știu ei cine s-a scăldat acolo înaintea lor???”, se întreabă rangerii din munte.

Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Un urs se bălăcește într-o pădure din Parcul Natural Bucegi

Administrația Parcului Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Cum puteţi ajunge la Cătunul Urşilor

În Munţii Bucegi sunt foarte puţine lacuri făurite de natură. Câteva dintre acestea pot fi descoperite de turişti în zona Cătunul Urşilor, din zona Platoului Padina.

În zona cunoscută drept Cătunul Urşilor se află cinci dintre puţinele lacuri naturale din Munţii Bucegi, înşirate (de la nord la sud) pe o distanţă de circa 300 de metri. Micile ochiuri de apă alimentate în special din ploi, sunt situate la mică distanţă de hotelul Peştera din Platoul Padina. 

Pe acolo, ciobanii au creat o potecă, în trecut, iar acum în apropiere există o stână utilizată în fiecare an, începând din iunie.

Turiştii aventurieri şi cu ceva condiţie fizică pot ajunge uşor la acest lac, dar trebuie să fie cu băgare de seamă, pentru că îi pot întâmpina câinii ciobăneşti. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite