Un urs se bălăcește într-o pădure din Parcul Natural Bucegi: „Vă rog să îl scuzați, are puțină treabă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cameră de monitorizare amplasată de angajații Romsilva au surprins, la bălăceală, un exemplar mascul de urs. Fiara a uitat să mai vâneze pentru câteva minute și s-a relaxat ca la spa.

Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Ursul a fost filmat cum se bălăcește într-un ochi de apă într-o pădure din Parcul Natural Bucegi. Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Un urs se bălăcește într-o pădure din Parcul Natural Bucegi

Administrația Parcului Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Cum puteţi ajunge la Cătunul Urşilor

În Munţii Bucegi sunt foarte puţine lacuri făurite de natură. Câteva dintre acestea pot fi descoperite de turişti în zona Cătunul Urşilor, din zona Platoului Padina.

În zona cunoscută drept Cătunul Urşilor se află cinci dintre puţinele lacuri naturale din Munţii Bucegi, înşirate (de la nord la sud) pe o distanţă de circa 300 de metri. Micile ochiuri de apă alimentate în special din ploi, sunt situate la mică distanţă de hotelul Peştera din Platoul Padina. 

Pe acolo ciobanii au creat o potecă în trecut, iar în momentul de faţă în apropiere există  o stână utilizată în fiecare an, începând cu luna iunie.

Turiştii aventurieri şi cu ceva condiţie fizică pot ajunge uşor la acest lac, dar trebuie să fie cu băgare de seamă, pentru că îi pot întâmpina câinii ciobăneşti. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite