Cum puteţi ajunge la Cătunul Urşilor, locul unde se află câteva dintre puţinele lacuri din Munţii Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Cătunul Urşilor. Foto: Gabriel Prundaru
Lacul Cătunul Urşilor. Foto: Gabriel Prundaru

În Munţii Bucegi sunt foarte puţine lacuri făurite de natură. Câteva dintre acestea pot fi descoperite de turişti în zona Cătunul Urşilor, din zona Platoului Padina.

În zona cunoscută drept Cătunul Urşilor se află cinci dintre puţinele lacuri naturale din Munţii Bucegi, înşirate (de la nord la sud) pe o distanţă de circa 300 de metri. Micile ochiuri de apă alimentate în special din ploi, sunt situate la mică distanţă de hotelul Peştera din Platoul Padina. 

Pe acolo ciobanii au creat o potecă în trecut, iar în momentul de faţă în apropiere există  o stână utilizată în fiecare an, începând cu luna iunie.

Turiştii aventurieri şi cu ceva condiţie fizică pot ajunge uşor la acest lac, dar trebuie să fie cu băgare de seamă, pentru că îi pot întâmpina câinii ciobăneşti. 

„E o zonă aproape de hotel Peştera. Sunt nişte lacuri foarte mici, 5 la număr. Nu există vreo legendă anume despre ele. Mai sunt nişte lacuri înspre Valea Ţigăneşti. Vine lumea să admire Rhododendronul, dar după luna iunie nu mai urcă nimeni pentru că sunt nişte stâne pe acolo şi unde sunt stâne sunt şi câini”, ne-a povestit un iubitor al muntelui.

Imediat lângă Sfinx, lângă cabana Babele, privind spre Valea Ialomiţei, se pot observa alte două lacuri mai mari.

„Sunt lacuri spre Valea Obârşiei, mai sunt spre Bătrâna câteva lacuri. Nu sunt un punct de atracţie pentru turiştii obişnuiţi, ci doar pentru cei aventurieri, care iubesc să se plimbe pe munte şi sunt obişnuiţi cu el”, ne-a spus Doru Deaconescu, fostul şef al Salvamont Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Animale sălbatice filmate în toată splendoarea în Munţii Bucegi

FOTO VIDEO Frumuseţile naturii care îţi taie respiraţia în judeţul Dâmboviţa: Sfinxul, Platoul Padina şi Lacul Bolboci 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite