VIDEO Un preot din Ucraina, soţia sa şi o măicuţă din Braşov au căzut cu maşina într-o râpă din Munţii Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot din Ucraina, soţia sa şi o măicuţă au căzut cu maşina într-o râpă adâncă de 15 metri, duminică, în timp ce se îndreptau spre Mănăstirea Peştera din judeţul Dâmboviţa, după ce şoferul a pierdut controlul volanului pe un drum acoperit cu gheaţă, cei trei nefiind răniţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Dâmboviţa, căpitanul Ciprian Vătăşelu, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit, duminică, în sprijinul a trei turişti care au căzut cu un autoturism într-o râpă adâncă de 15 metri. Cele trei persoane, un preot împreună cu soţia sa din localitatea Cernăuţi, Ucraina şi o măicuţă din judeţul Braşov intenţionau să ajungă la Mănăstirea Peştera. 

La faţa locului au fost prezenţi, o echipă a Salvamont Dâmboviţa şi Poliţia pentru Platoul Montan Bucegi.

Când jandarmii au ajuns acolo, cele trei persoane din maşină reuşiseră să iasă din autoturism şi nu erau rănite. Jandarmii au adus în zonă un buldoexcavator, au curăţat râpa de resturile vegetale şi au tras autovehiculul avariat.

Jandarmeria Montană le recomandă turiştilor care urcă în zona alpină să aibă autovehiculele echipate corespunzător şi să adapteze viteza la condiţiile de drum, întrucât pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu şi pe DJ 714, în zona Zănoaga, există porţiuni de drum acoperite cu polei.

image

Ajunşi în zona indicată jandarmii montani, i-au găsit pe cei trei turişti speriaţi, dar într-o stare fizică bună.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite