VIDEO Muncitorii de la Artic au oprit lucrul spontan şi reclamă tratamentul la care acuză că sunt supuşi de patronat: „Ruşine să vă fie! Vrem salarii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de la Fabrica Arctic au ieşit în curtea unităţii să protesteze FOTO cronica-gaestiului.ro
Muncitorii de la Fabrica Arctic au ieşit în curtea unităţii să protesteze FOTO cronica-gaestiului.ro

Salariaţii Fabricii Arctic din localitatea dâmboviţeană Găeşti au oprit spontan lucrul şi au ieşit în curtea unităţii pentru a protesta. Aceştia spun că sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut de salarizare şi reclamă de inechităţi care ar fi practicate de conducerea fabricii.

Muncitorii angajaţi la Arctic au oprit lucrul în cursul zilei de joi, 7 martie, şi au ieşit în curtea fabricii pentru a protesta împotriva conducerii.

„S-a ajuns ca cei angajaţi acum să aibă acelaşi salariu cu cei care muncesc de-o viaţă şi care sunt calificaţi. Plecăm cu prea puţini bani acasă”, au declarat muncitorii.

Potrivit sindicaliştilor, este prima acţiune de protest de anvergură în ultimii 30 de ani la fabrica Arctic. Societatea a anunţat, prin liderii siindicali, că se află în plin proces de negociere a grilei salariale. 

„Greva a fost spontană. Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza salariilor mici. Sindicatul a solicitat comisiei de negociere salarii decente pentru muncitorii Arctic. Astăzi avem o nouă rundă de negociere, contractul este valabil până pe 28 martie. Dacă nu ne vom înţelege cu administraţia în ceea ce priveşte doleanţele angajaţilor, care, iată, au fost luate la cunoştinţă prin greva spontană de o parte a echipei de negociere, vom declanşa greva generală conform legii”, a precizat, pentru cronica-gaestiului.ro, liderul de sindicat Marian Serghiev.

Arctic a dat startul angajărilor pentru noua fabrică de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi cuptoare cu microunde, care va fi inaugurată până la sfârşitul acestui an în localitatea dâmboviţeană Ulmi. Angajatorul recrutează tehnicieni de mentenanţă electrică şi mecanică. Se cer doar studii medii, cunoaşterea limbii engleze (opţional), abilităţi de rezolvare a problemelor, spirit de iniţiativă, autonomie şi flexibilitate.

Potrivit CJ Dâmboviţa, lucrările la noua fabrică, în valoare totală de 200 de milioane de euro, urmează a fi executate până în 2019, iar până atunci trebuie formată deja echipa. Terţi investitorii au anunţat CJ Dâmboviţa că vor suplimenta suma cu încă 130 milioane de euro, bani care vor fi pompaţi în alte unităţi de producţie care vor asigura fluiditatea uzinii Arctic.

Numărul de angajaţi de care Arctic are nevoie la Ulmi se apropie de 1.000, însă numărul total de angajaţi care lucrează pe platforma creată de Arctic, însemnând cel puţin 5 firme mari în Ulmi, Comişani şi Văcăreşti, ajunge la 5.000.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite