VIDEO Lovitură de graţie pentru „Botezul Cailor” de la Vişina, acolo unde au fost schingiuiţi caii. Director DSV: „Este o activitate ilegală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce bătăuşii de cai s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de legea 205/2004, Primăria Vişina este trasă şi ea la răspundere.

Potrivit Direcţiei Sanitar – Veterinar, Primăria Vişina avea obligaţia să anunţe evenimentul la Direcţia Sanitar Veterinară iar evenimentul „Botezul Cailor” este „o activitate ilegală”.

cai schingiuiti visina

„Din punctul meu de vedere este o activitate ilegală, chiar dacă este vorba de o tradiţie, Botezul Cailor, având în vedere faptul că în România, în momentul de faţă evoluează pesta porcină. Conform hotărârii de Guvern, toate aglomerările de animale trebuie notificate Direcţiei Sanitar Veterinare. Ele sunt interzise. Puteau fi făcute numai dacă ne notificau pe noi şi dacă dădeam aviz”, a declarat dr. Sandu Tolea, director DSV Dâmboviţa.

Primăria riscă o amendă de la DSV de până la 10.000 de lei. 

Edilul, care apare şi el într-un filmuleţ în apropierea celor care îşi loveau caii se scuză şi spune că el a încercat să îi liniştească pe bătăuşi.

„Asta e, suportăm consecinţele legii. Nu e adevărat că nu am făcut nimic. Eu m-am dus acolo, nu puteam să stăm să nu intervenim. Au intervenit băieţii de fiecare dată, jandarmii. Fimulţeul ăla trunchează ceea ce s-a întâmplat exact”, spune primarul comunei Vişina, Aurelian Istrate.

De asemenea, cei trei bărbaţi vor mai primi, pe lângă dosarele penale de la Poliţie, câte o amendă din partea DSV, pentru aceeaşi faptă.

Poliţia din Dâmboviţa s-a autosesizat în cazul cailor schingiuiţi de la Vişina, imediat după concursul de tracţiune, care a avut în cadrul evenimentului „Botezul Cailor”, de duminică, 6 ianuarie.  

cai schingiuiti visina

Edilul localităţii - geacă roşie. FOTO: cronica-gaestiului.ro / Liviu Lazăr

Oamenii legii au întocmit un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor”, faptă prevăzută de legea 205/2004.

VIDEO: cronica-gaestiului.ro / Liviu Lazăr

„La nivelul Sectiei nr.10 Poliţie Rurală Petreşti s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvărşirii infracţiunii de "rănirea sau schingiuirea animalelor", faptă prevazută de Legea 205/2004. În prezent, cercetarile sunt efectuate faţă de 3 bărbăţi, toţi din localitatea Vişina”, a precizat subcomisar de poliţie, Alexandru Ciurea, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Dosarul penal a fost întocmit pe numele proprietarilor cailor, care, supăraţi că nu au câştigat nimic în timpul concursului, şi-au pus la respect animalele după terminarea evenimentului. Aceştia au vârstele de 42, 24 şi 21 de ani. 

De asemenea, cei trei bărbaţi vor mai primi, pe lângă dosarele penale de la Poliţie, câte o amendă din partea DSV, pentru aceeaşi faptă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite