VIDEO Dronă controlată prin Bluetooth,  flăcări care dansează pe muzică, printre noutăţile de la concursul de robotică din cadrul Universităţii Valahia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concursul a fost organizat de UVT împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte şi Liga Studenţilor
Concursul a fost organizat de UVT împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte şi Liga Studenţilor

Concursul profesional „roboţi în acţiune“, organizat de Universitatea Valahia, din Târgovişte, joi, a fost plin de noutăţi absolute. Studenţii s-au prezentat cu tot felul de aplicaţii care pot fi puse în aplicare, în viaţa de zi, dar şi cu o dronă controlată pe Bloetooth, precum şi un dispozitiv care scoate flăcări ce dansează pe ritm.

Concurenţii sunt studenţi la Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, dar şi masteranzi.

Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte, împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte şi Liga Studenţilor au organizat a VIII-a ediţie a acestui concurs.

Concursul profesional “roboţi în acţiune” UVT

Un tânăr, student în anul I, a venit cu mai multe invenţii personale. Una dintre ele este un dispozitiv care scoate flăcări ce dansează în urma producerii unor vibraţii mecanice. 

“Am căutat foarte multe experiemente pe internet. Pe asta am văzut-o la Meat Buster, la discovery. Am zis să încerc şi eu. Am căutat o ţeavă la o firmă din Buzău. I-am dat găuri cu bormaşina. Până la urmă am reuşit. Ea poate fi folosită şi la scară mai mare”, ne-a spus Bogdan Preşmereanu.

Dronă controlată prin Bluetooth, noutatea absolută la UVT

“Aceasta este şi tema mea de licenţă. În primul rând am făcut un soft pentru telefon pentru Android. Am achiţionat o placă de reţea Arduino, un shiel de driver de motoare şi un modul Bluetooth şi o dronă. Drona mea nu este independentă. Motoarele sunt alimentate din shiedul de motoare şi dau comenzi. Drona are două trepte de ridicare: sus şi jos. Ideal ar fi fost să o fac independentă, dar investiţia era prea mare şi m-am axat pe ceva mai ieftin. M-a costat 1.000 de lei” Mihai Pavel.

Concursul a fost organizat de UVT împreună cu Societatea de Robotică din România, filiala Târgovişte şi Liga Studenţilor.

    

“Unele dintre aplicaţii au grad de noutate foarte mare, dar şi cu un grad indiustrial destul de mare, astfel încât mediul economic să vibreze şi studenţii noştri să se angajeze la noi sau în alte oraşe. Sunt foarte bucuros că vin din ce în ce mai mulţi studenţi la concursul nostru”, ne-a spus prof. Ciprian Patic, conferenţiar UVT.

Concursul profesional “roboţi în acţiune” UVT

Studenţii de studenţi şi-au expus ralizările practice în domeniul roboticii şi mecatronicii, iar la final au obţinut diplome şi cupe. Târgovişte putem spune că este "tărâmul" roboţilor. De curând, o echipă de cercetare de la Universitatea Valahia s-a întors cu locul I de la cel mai tare concurs de microroboţi din lume, ICRA 205.

“Cam din 2010 am început şi noi să scoatem capul în lume şi mai ales să câştigăm şi premii, aşa că trebuie să dovedim că putem face şcoală pe zona de cadre didacice pregătite”, a mai spus Ciprian Patic.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite