Roboticienii geniali din Târgoviște au plecat în SUA, la „Chicago Robotics Invitational”. Vor concura într-o companie selectă
0După luni de muncă, în care tinerii roboticieni de la Târgoviște au dat tot ce e mai bun pentru a avea rezultate deosebite, aceștia au fost selectați să participe la „Chicago Robotics Invitational”, concurs care are loc în Statele Unite ale Americii în perioada 15-16 iulie.

Echipa Phantom Robotics, de la Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște, coordonată de mentorii Liviu și Monica Riza, au plecat în SUA, în urmă cu 2 zile, pentru a reprezenta cu mândrie țara. Târgoviștenii au fost selectați să participe la concurs dintre mii de echipe din întreaga lume. Astfel, doar 34 de echipe vor participa la această competiție.
Chicago Robotics Invitational (CRI) este unul dintre cele mai importante evenimente în afara sezonului pentru sezonul „FIRST Tech Challenge”.
Este o competiție de robotică off-season foarte cunoscută, asemănătoare cu „FIRST Tech Challenge”, la care echipele din Colegiul Național „Constantin Carabella” au rezultate excepționale. Aceasta le oferă participanților provocarea de a concura pe terenuri de joc FIRST Tech Challenge modificate. Concurenții trebuie să ridice anumite obiecte cu robotul și să le plaseze într-un loc prestabilit, într-un timp cât mai scurt.
„Mulțumim tuturor celor care au fost alături de tinerii roboticieni și cei care doresc să o facă sunt invitați să doneze în contul asociației, pe care echipa a creat-o, Asociația "Noi Zidim Viitorul", cu sediul în Târgoviște, înregistrată la Administrația Finanțelor cu numărul 41845282, cont de virament RO50 RNCB 0749 1654 5366 0001, deschis la Banca Comercială Română”, spun reprezentanții grupului.
Adina şi Costel, roboţii inventați de elevii din Târgovişte
Echipa „Under Constraction” din Târgovişte, formată din elevi de la clasele V-XI de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul Nr 2 - Voievodul Mircea, a participat, în ultimii ani, la competitia de robotică „First Tech Challenge” implementat în România de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”.
Elevii au construit roboţii Adina şi Costel. Aceştia sunt capabili să evite obstacolele prin senzorii pe care îi au şi chiar să evite un obiect care vine înspre ei în mişcare.
Miza cea mare însă este unitatea copiilor şi educarea lor în construcţia de roboţi. „Încercăm să îi învăţăm de mici să facă roboţi. Este un proiect cu bătaie lungă, să ne creştem copiii de mici şi să îi învăţăm ce trebuie. Cei mici au vârste de la clasa a V-a şi până la a VII-a”, mai spune cadrul didactic.