Renault investeşte în „Autonomous Vehicle Simulation” alături de Oktal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Renault achiziţionează 35% dintr-o nouă joint venture „Autonomous Vehicle Simulation  (Simulare de Vehicul Autonom)” (AVS), creată împreună cu Oktal, o filială a Sogeclair. Investiţia Grupului Renault în „Autonomous Vehicle Simulation ” va consolida capacitatea Renault şi a Alianţei Renault-Nissan pentru dezvoltarea şi testarea vehiculelor autonome.

"În acest demers este inclus şi software-ul SCANeRTM, unul din cele mai importante instrumente de simulare ale şofatului la nivel mondial, deja implementat de Renault şi Nissan. Boulogne-Billancourt, Grupul Renault anunţă achiziţia a 35% dintr-o nouă întreprindere comună, Autonomous Vehicle Simulation (AVS), pe care o deţine cu Oktal, filiala Sogeclair, companie franceză de inginerie aeronautică şi simulări cu sediul la Toulouse. Această achiziţie va permite Renault şi Alianţei Renault-Nissan să continue în domeniul tehnologiei de vârf pentru a favoriza dezvoltarea testelor de vehicule autonome în mediul virtual", se arată într-un comunicat al Grupului Renault.

Noul parteneriat cu AVS va fi benefic şi Alianţei Renault-Nissan, care s-a angajat să lanseze peste 10 vehicule cu capacităţi autonome până în 2020.

„Această achiziţie consolidează strategia Grupului Renault pentru dezvoltarea vehiculului viitorului: electric, conectat şi autonom. Suntem bucuroşi pentru asocierea cu Oktal în vederea creării AVS şi astfel, a susţinerii inovaţiei franceze. Acest parteneriat ne va permite să accelerăm dezvoltarea de noi servicii şi să îmbunătăţim experienţa clienţilor noştri”, ne explică Gaspar Gascon, Director Inginerie Produs al Grupului Renault.

Alianţa a început să facă deja teste virtuale cu vehicule autonome folosind software-ul de simulare SCANeRTM, inventat de Renault şi co-dezvoltat cu Oktal.

„Sprijinind investiţia Renault, accelerăm dezvoltarea noilor funcţii SCANeR Studio dedicate vehiculului autonom şi conectat”, precizează Laurent Salanqueda, Director General Oktal.

Renault şi Sogeclair investesc în AVS

Sprijinindu-se pe cei 15 ani de colaborări pentru dezvoltări la Renault, crearea AVS va consolida dezvoltarea produselor care vor beneficia de simulatoare la condus. Această nouă joint venture va achiziţiona resursele auto ale filialei Sogeclair Oktal, care vor fi transferate noii companii.

Odată cu tehnologia asistenţei la condus şi a vehiculului autonom, testele de simulare dobândesc o importanţă strategică în industria auto.

Atât testele, cât şi simularea fac parte din procesele de dezvoltare ale vehiculului autonom. Pentru a atinge nivelul de fiabilitate necesar, vehiculele de teste trebuie să parcurgă un număr mare de kilometri, care în mod normal se fac în ani întregi de condus. În plus faţă de testele în situaţie reală şi în sistem accelerat, simularea virtuală permite un câştig semnificativ de timp şi asigură menţinerea unei planificări eficiente.

Noile dezvoltări de produse şi servicii doresc să poziţioneze software-ul SCANeR ca lider mondial.

DESPRE GRUPUL RENAULT

Constructor auto din anul 1898, Grupul Renault este prezent în 127 de ţări şi a vândut aproximativ 3,2 milioane de vehicule în 2016. În prezent are peste 120.000 de angajaţi, 36 de situri de fabricaţie şi 12.700 puncte de vânzare. Pentru a răspunde marilor provocări tehnologice în viitor şi a continua strategia de creştere rentabilă, Grupul se sprijină pe dezvoltarea sa la nivel internaţional. 

Mizează pe complementaritatea celor 5 mărci pe care le are în portofoliu (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi LADA), pe vehiculul electric şi pe alianţa cu Nissan. Cu o nouă echipă în Formula 1 şi un angajament puternic pentru Formula E, pentru Renault motor sportul este un vector de inovaţie şi notorietate pentru marcă.

DESPRE SOGECLAIR

Compania Sogeclair din Toulouse, fondată în 1936, ocupă unul din primele locuri în topul companiilor de inginerie din Franţa specializate în proiectarea şi dezvoltarea produselor industriale şi a soluţiilor de simulare din sectorul aerospaţial şi din industriile de transport civil şi militar. 

Sogeclair propune următoarele tipuri de servicii:

inginerie aeronautică şi spaţială, inclusiv furnizarea, dacă este nevoie de subansamble de aero-structură.

inginerie de vehicule speciale (de la vehicule uşoare la vehicule industriale şi militare)

simularea de produse industriale (simulatoare şi software-uri de medii sintetice).

Operaţiunile grupului se desfăşoară prin intermediul a mai multe filiale, printre care şi Oktal SAS, specializată în simulare, achiziţionată de Sogeclair în 2001.

DESPRE OKTAL

Oktal este un furnizor mondial de simulatoare ultraperformante de condus auto şi feroviar, în scopuri de cercetare, inginerie şi formare. Oktal este editorul software-ului SCANeR™, folosit pe scară largă în sectorul auto în cadrul dezvoltării sistemelor de asistenţă la condus, a vehiculelor autonome şi a interfeţelor om-maşină.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite