PROIECT: "O poezie pe zi" a ajuns la jumătate de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Mihalache - Proiectul " 365 - Un an de poezie cu Victor Mihalache "
Victor Mihalache - Proiectul " 365 - Un an de poezie cu Victor Mihalache "

Pe 1 ianuarie 2014, scriitorul Victor Mihalache a demarat un proiect inedit şi ambiţios: acela de a scrie în fiecare zi, tot anul, câte un poem, pe care să îl publice pe pagina sa de Facebook.

"Mulţi au fost miraţi, sau s-au îndoit de posibilitatea de a duce la bun sfârşit acest proiect. Se gândeau la inspiraţie, la temele de abordat, la faptul că, ai sau nu ai chef, trebuie să scrii. Până în acest moment, Dumnezeu mi-a dat sănătate şi inspiraţie şi am scris 181 de poeme. Am scris la mine acasă, la Vulcana Pandele, în Târgovişte, dar şi în multe alte locuri din ţară şi din Serbia”, declară Victor Mihalache.

Pe 1 iulie, proiectul intitulat ” 365 – Un an de poezie cu Victor Mihalache ” ajunge exact la mijlocul drumului. Este publicată poezia cu numărul 182, pentru că ne aflăm la jumătatea anului 2014.

Mi-am făcut mulţi prieteni noi prin intermediul acestui adevărat maraton poetic. Sunt oameni care citesc zilnic creaţiile mele şi le apreciază. Am primit invitaţii la mai multe evenimente şi sunt nominalizat pentru ”Poezia Lunii” la postul Cluj.AM”, mai spune Victor Mihalache.

În luna ianuarie a anului 2015 va apărea o carte care va reuni toate cele 365 de poezii scrise în 2014, volum pe care Victor Mihalache vrea să îl dăruiască în primul rând celor care îi citesc acum poemele pe pagina lui de Facebook. Vă oferimm pentru exemplificare, poemul cu numărul 181...

Ziua 181 de poezie

Ne spunem vorbe...

Ne spunem vorbe, ne hrănim cu vise,

Un pod e viaţa noastră dezlânată,

Ne ducem hergheliile ucise

Cu fluturi, într-o crâşmă deocheată

Şi stăm acolo, exersând tăcerea,

Rupând pe rând petalele de maci

Şi încălzind cumva, la sân, durerea

Şi înjurând în gând de sfinţi şi draci!!! ...

Victor Mihalache 

Proiectul " 365 - Un an de poezie cu Victor Mihalache "

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite