Ministerul Energiei are pe masă 20 de milioane de euro pentru Termocentrala de la Doiceşti. Posibilul patron este ucrainean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O a treia variantă pentru termocentrală, spune Ţuţuianu, ar putea fi o investiţie din Italia
O a treia variantă pentru termocentrală, spune Ţuţuianu, ar putea fi o investiţie din Italia

O firmă din Ucraina, care va purta negocieri la Ministerul Energiei,  precum şi una din China sunt interesate să preia Termocentrala Doiceşti,  aflată de câţiva ani în conservare, a declarat, preşedintele Consiliului  Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Conform sursei citate, la Ministerul Energiei se va negocia oferta depusă de firma din Ucraina pentru cumpărarea activelor termocentralei în cadrul procedurii de lichidare. Preţul de pornire este de 20 de milioane de  euro. 

''Termocentrala de la Doiceşti (...) a închis-o Emil Boc prin acordul  încheiat cu Fondul Monetar Internaţional în anul 2009. Din 2010 au rămas  40 de salariaţi şi facem eforturi şi eu şi Ministerul Energiei pentru a  găsi o soluţie de salvare a ceea ce se mai poate salva. Există o  societate comercială din Ucraina care a depus o ofertă de cumpărare a  activelor în cadrul procedurii de lichidare şi în datele de 16 şi 17  august, la Ministerul Energiei, vor avea loc negocieri pe marginea  ofertei de cumpărare. Preţul este, aşa informativ, de circa 20 milioane  euro, preţul de pornire a discuţiilor'', a precizat preşedintele CJ  Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că o firmă din China, care s-a mai arătat interesată de  Termocentrala de la Doiceşti, va reveni pentru negocieri.

termocentrala doicesti


 

''A revenit, prin intermediul unei Asociaţii a Producătorilor de Energie  din România, firma din China, CNEEC, care este aşteptată de mine în  perioada următoare. Au înţeles că varianta pe care au propus- o, cu  finanţare prin credit, nu este fezabilă şi reluăm discuţiile pentru o  investiţie directă, dacă, sigur nu va veni prea târziu, după ce se  adjudecă activele în cadrul procedurii'', a mai spus Ţuţuianu.

O a treia variantă pentru termocentrală, spune Ţuţuianu, ar putea fi o investiţie din Italia.

''Voi merge în luna august în Italia, la Bologna, pentru că am intrat în  contact şi am şi avut o primă discuţie cu reprezentanţii unei firme  importante în producţia de energie electrică din Italia, energie  electrică produsă din deşeuri. Discutăm cu o firmă aproape gigant în  domeniul producţiei de energie electrică'', a adăugat Ţuţuianu.

Sursa: Agerpres

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite