Județul cu infrastructura ecologică în dezvoltare. Va avea stații de încărcare electrică și trasee pentru biciclete

0
Publicat:

În multe zone din țară, conducătorii administrațiilor locale au înțeles că infrastructura ecologică de transport este vitală, în contextul micșorării efectelor fenomenului de încălzire globală.

Piste biciclete pe Valea Oltului. Foto Adevărul - credit DMS
Piste biciclete pe Valea Oltului. Foto Adevărul - credit DMS

Într-un eveniment recent, autoritățile județene au precizat că Dâmbovița este primul județ din țară unde se semnează contractele de finanțare pentru amenajarea de stații de încărcare auto și trasee de biciclete.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și Laurențiu Neculăescu, președintele Administrației pentru Mediu, au oficializat 31 de contracte, totalizând investiții de peste 46 de milioane de lei. Proiectul ambițios prevede instalarea a 369 de stații de încărcare auto, reprezentând o investiție de 22 de milioane de lei, în diverse localități ale județului precum: Sălcioara, Bezdead, Runcu, Ocnița, Nucet, Conțești, Aninoasa, Hulubești, Bucșani, Gura Foii, Cojasca, Răzvad, Ludești, Tătărani, Fieni, Cornățelu, Butimanu, Tărtășești, Petrești, Vișina, Cobia, Perșinari, Potlogi și Șelaru.

În plus, se va extinde rețeaua de mobilitate verde prin construirea a 24,5 kilometri de piste pentru biciclete în comunități precum Hulubești și Morteni, cu un buget de peste 24,5 milioane de lei.

Mă bucur că primarii dâmbovițeni înțeleg importanța infrastructurii dedicate vehiculelor electrice, prin amenajarea stațiilor de încărcare auto, dar și a facilităților pentru bicicliști, prin construirea de piste de biciclete. Îi felicit pe toți și sunt convins că, în perioada următoare, și alte comunități dâmbovițene vor beneficia de finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu pentru proiecte de acest tip”, a precizat Corneliu Ștefan. 

Infrastructura ecologică de transport joacă un rol crucial în combaterea încălzirii globale și în promovarea unui mediu mai sănătos - spun specialiștii de Mediu. Aceasta include soluții de transport sustenabile, cum ar fi rețelele de piste pentru biciclete, stațiile de încărcare pentru vehicule electrice și utilizarea transportului public eficient din punct de vedere energetic.

Prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, infrastructura ecologică contribuie la diminuarea poluării aerului și la îmbunătățirea calității vieții în zonele urbane.

„De asemenea, promovează biodiversitatea și conectivitatea habitatelor naturale, oferind în același timp beneficii economice prin crearea de locuri de muncă și îmbunătățirea accesibilității serviciilor. Investițiile în infrastructura ecologică de transport sunt esențiale pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă și pentru a asigura un viitor mai verde pentru generațiile viitoare“, mai arată experții. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite