ISJ Dâmboviţa, primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte competiţia ”Şcoală Europeană” 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul
Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a organizat vineri, 17 iunie 2016, la Palatul Parlamentului (Sala „Spiru Haret"), festivitatea de premiere a celor 60 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare în cea de-a XIII-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”.

Fiecare unitate de învăţământ care deţine certificatul „Şcoală Europeană - 2016” va primi şi un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări. 

La ediţia din acest an s-au înscris 117 unităţi de învăţământ preuniversitar din 34 de judeţe şi din capitală.

Primele 5 locuri au fost ocupate, în ordine, de Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui (198 puncte), Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa (187 puncte), Liceul „Voievodul Mircea” din Târgovişte (186 puncte), Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti (182 puncte) şi Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” din Fălticeni (178 puncte). 

scoala europeana db

Dintre cele 1.794 de unităţi de învăţământ preuniversitar participante la cele treisprezece ediţii anterioare, 651 au primit titlul de „Şcoală Europeană”.

Din judeţul Dâmboviţa au fost premiate şapte unităţi de învăţământ cu rezultate deosebite în domeniul proiectelor europene:

-Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu”, Pucioasa, 

-Liceul ”Voievodul Mircea”, Târgovişte,

-Colegiul Naţional ”Constantin Cantacuzino, Târgovişte, 

-Şcoala Gimnazială ”Mihai Viteazul” Pucioasa, 

-Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu”, Târgovişte,

-Colegiul Economic ”Ion Ghica”, Târgovişte, 

-Liceul Tehnologic Nucet.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Certificatul obţinut are o valabilitate de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din Uniunea Europeană, iar managementul şcolii trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Premiile au fost înmânate de Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Monica Cristina Anisie alături de Ministrul educaţiei Adrian Curaj, senatorul Ecaterina Andronescu, directorul ANPCDEFP Monica Calota, inspectorul general MENCŞ pentru proiecte educaţionale Marinica Stoian.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite