Iarnă cu zăpadă din abundență în Stațiunea Padina-Peștera din Bucegi. Unde sunt probleme VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este primul weekend de iarnă autentică în zona înaltă a județului Dâmbovița, în stațiunea Padina - Peștera. A nins abundent în ultimele zile și nu puține au fost cazurile în care autoritățile au fost nevoite să intervină pentru degajarea drumului.

Mai mulți brazi au fost doborâți de vânt pe drumul de acces. FOTO IJJ Db
Mai mulți brazi au fost doborâți de vânt pe drumul de acces. FOTO IJJ Db

Cele mai multe probleme au fost create de vreme pe DJ 713 - Transbucegi. Drumarii de la societatea de Lucrări Drumuri și Poduri din Dâmbovița au intervenit aproape tot timpul pentru degajarea drumului, la fel jandarmii montani și salvamontiștii.

Nu același lucru se poate spune despre autoritățile din Prahova, care au și ele în administrare 4 kilometri din acest drum. Porțiunea respectivă este neglijată, ca în fiecare an, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Sursa video: damboviteanul.com

Cei 4 Km din TransBucegi aflați pe teritoriul județului Prahova sunt blocați de zăpadă! Ninge de aseară dar, probabil în biroul domnului Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova este cald și bine. Nu contează că noi avem sute de turiști prinși în nămeți, nu contează că în caz de intervenție nu se poate circula!  Cine răspunde pentru acest dispreț? Rușine”, a fost reacția Asociațiai Turistice Padina Peștera din Munții Bucegi.

Hotelierii anunță că, în acest moment, accesul în munte se face fără dificultate.

Recomandările jandarmilor

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au ținut să facă o serie de recomandări pentru turiștii care doresc să meargă la săniuș.

Înainte de a pleca la munte este bine să ne informăm asupra itinerarului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii și condiţiilor climatice locale.

Să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum, să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă (tracțiune 4x4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.), să folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu, să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate”, au precizat jandarmii dâmbovițeni.

Dacă vă aflați în situații de pericol în diferite zone din Bucegi, puteți apela cu încredere numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 sau numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita ajutorul jandarmilor montani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite