HeidelbergCement România donează şase paturi de terapie intensivă şi un monitor de funcţii vitale pentru Spitalul Judeţean din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: romaniapozitiva.ro
FOTO: romaniapozitiva.ro

HeidelbergCement România se alătură eforturilor de susţinere a spitalelor, precum şi a medicilor, asistenţilor şi infirmierilor care lucrează în acestea, în judeţele Neamţ, Hunedoara şi Dâmboviţa, acolo unde îşi concentrează activitatea operaţională prin fabricile de ciment. Suma cu care societatea sprijină spitalele este de 140.000 euro.

Din această sumă, 124.000 de euro au fost direcţionaţi către Spitalului Judeţean Târgovişte pentru achiziţia a şase paturi de terapie intensivă şi un monitor de funcţii vitale, dar şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, unde a fost achiziţionat un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) şi patru bacterii.

„Principala noastră preocupare în aceste momente este menţinerea sănătăţii şi siguranţei angajaţilor şi partenerilor noştri. Pe lângă măsurile stricte pe care le-am luat la nivelul intern în cadrul societăţii, putem să îi protejăm şi prin sprijinul oferit comunităţilor unde ne desfăşurăm activitatea, de aceea am decis să fim alături de cei care au cea mai mare nevoie: medicii din linia întâi”, a precizat HeidelbergCement România.

Containere pentru triaj şi prevenirea contaminării la Spitalul Judeţean Neamţ

În cadrul unui parteneriat cu Asociaţia Volunteer for Life, HeidelbergCement România a donat Spitalului Judeţean Neamţ patru containere medicale echipate, mobilate şi dezinfectate, astfel încât trierea pacienţilor să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului. Acestea conţin şi camere de izolare, unde pacienţii aşteaptă să fie trimişi pe secţiile de specialitate. 

Sprijin financiar pentru iniţiativa Cumpărături la uşa ta 

De asemenea, HeidelbergCement România a oferit suma de 5.000 euro iniţiativei Cumpărături la uşa ta, pentru înfiinţarea unui call center, asigurarea materialelor de protecţie sanitară a voluntarilor care fac livrările de alimente şi organizării unui prim centru logistic.

Cumpărături la uşa ta este o iniţiativă voluntară a Asociaţiei Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate, pentru ca mult mai mulţi oameni să poată rămâne acasă, în siguranţă. 

Apelurile se realizează la numărul de telefon 0727030303 între orele 8:00 şi 21:00. Transportul şi logistica sunt gratuite, iar toţi cei implicaţi sunt voluntari.

În acest moment, voluntarii distribuie alimente în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Voluntari din alte oraşe s-au alăturat acestei iniţiative, apelurile fiind preluate la nivel naţional prin acest call center. Costurile de livrare sunt gratuite, dar costul cumpărăturilor se achită la livrare, conform bonului de casă. 

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, la momentul acesta se află în izolare la domiciliu 1.681 persoane asimptomatice.

De asemenea, au ieşit din izolare la domiciliu 364 persoane, iar alte 44 se află în carantină, în centrele special amenajate. În ultimele 24 de ore au ieşit din carantină 34 persoane.

„În ultimele 24 de ore, au fost constituite  la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa 175 patrule, dintre care 60 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa Mircea cel Bătrân, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate 5 însoţiri către centrele de carantină. În urma activităţilor desfăşurate au fost verificate 1.153 de persoane, fiind aplicată o sancţiune contravenţională (în valoare de 5.000 de lei) pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu şi 221 de sancţiuni în valoare totală de 153.600 lei (pentru încălcarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei). Faţă de o persoană care nu a respectat izolarea la domiciliu s-a dispus şi măsura carantinării”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Poliţiştii continuă să acţioneze pe raza întregului judeţ, alături de celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, în ultimele 24 ore Poliţia Locală Târgovişte a procedat la verificarea a 19 persoane aflate în izolare la domiciliu şi legitimarea a 153 de persoane în vederea respectării prevederilor Ordonanţei militare nr. 3/2020, aplicând 21 sancţiuni în valoare totală  de 6.340 lei. Totodată, a fost depistată o persoană fără adăpost care a fost predată Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte.

Au fost efectuate, în total, 254 de apeluri la numărul de telefon 0730.013.381 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, de către şoferi de tir şi persoane aflate în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite