FOTO Solidaritate la Târgovişte pentru victimele de la Colectiv. Echipele de la CSM, printre sutele de târgovişteni care au aprins o lumănare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de târgovişteni au ieşit din case pentru a aprinde o lumânare pentru victimele care au murit sau care au suferit răni grave în urma incendiului de la clubul Colectiv, din Capitală. Printre cei care au aprins o lumânare se numără şi staff-ul de la CSM, în fruncte cu jucătoarele de volei şi baschet.

Peste 300 de târgovişteni au venit să aprindă o lumânare la Monumentul Eroilor din Târgovişte.

"Am venit să aprindem o lumânare pentru victimele cumplitului incendiu de la Colectiv. Am venit pentru că avem şi noi un băiat care este student la Bucureşti şi ne gândim cu groază că ar fi putut să se numere printre victime. Nu ştiu dacă a vrut să se ducă acolo, dar ar fi vrut să iasă în alt club. Dumnezeu l-a ţinut în casă. Din păcate, când se întâmplă o astfel de tragedie autorităţile se mişcă şi încearcă să rezolve câte ceva", ne-au spus părinţii unui tânăr de 25 de ani, student la Bucureşti.

Toboşarul trupei Chrom Dioxid, din Târgovişte, Cristi Filipescu, a fost la un pas de moarte, în urma incendiului produs în clubul Colectiv din Capitală. Cristi se afla la concertul celor de la Goodbye to Gravity în momentul în care totul a început să ardă.

Se pare că toboşarul ar fi suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind internat la Spitalul Elias din Bucureşti. El este internat acum la Terapie Intensivă. Prietenii săi au scris pe o reţea de socializare că este constient, stabil. 

30 de morţi şi 146 de răniţi. Acesta era bilanţul groazei, sâmbătă dimineaţa, în ceea ce priveşte incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti. Din primele date rezultă că, în urma unor efecte pirotehnice, ar fi luat foc un stâlp, apoi flăcările s-au extins pe tavan, care a ars ca o torţă.

Lista persoanelor decedate după incendiul de la Clubul Colectiv - date oficiale INML

1. Rusitoru Marius Stefan - 27 ani, Bucureşti

2. Stefan Hamed-Andrei - 15 ani, Bucureşti

3. Ionita Catalina

4. Simion Alexandru Catalin - 40 ani, Bucuresti

5. Epure Anda Ioana - 31 ani, Bucuresti

6. Buca Petre Andrei

7. Vieru Mihaela - 31 ani, Bucureşti

8. Vulcu Maria - 30 ani, Hunedoara

9. Petre George Claudiu - 35 ani, Bucureşti

10. Florea Valentina - 22 ani, Galaţi

11. Oprita Carmen Irina

12. Matei Gabriel - 42 ani, Urlaţi, Prahova

13. Palada Radu - 35 ani, Bucureşti

14. Tilie Nelu

15. Telea Vlad

16. Enache Diana

17. Baldovin Nicoleta - 26 ani, Roşiori de Vede, Teleorman

18. Tripa Ioan - 45 ani, Bucureşti

19. Rugina Adrian - 38 ani, Bucureşti

20. Georgescu Paul Alexandru

21. Ignat Constantin

22. Varlan Laurentiu - 30 ani, Bucureşti

23. Alexandru Mihai

24. Ion Maria

25. Fieraru Valentin

26. Stan Simona Livia 27 ani Bucuresti

27. Monica Tănăsoiu

28. Liliana Gheorghe (25 ani)

29. Mimi Voicu (31 ani)

30. Alexandra Matache, 26 de ani

Starea răniţilor după incendiul din Clubul Colectiv: 80-90 se află în stare gravă

Criminaliştii şi procurorii se întorc la faţa locului pentru noi probe

Medicii legişti vor face duminică primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neînsufleţite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv, dintre cele care au fost identificate, şi, odată încheiată cercetarea la faţa locului,  vor fi audiate persoanele care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul, transmite Mediafax. 

Azi, în faţa ofiţerilor de la Serviciul omoruri, ar urma să vină cei trei patroni şi administratori de local, ca să le explice anchetatorilor cum au fost dobândite toate avizele, de ce într-o hală atât de mare, la subsol, era doar o cale de ieşire, de ce au fost căptuşiţi pereţii cu buretele care s-a aprins imediat.

Deşi au fost ridicate probe de la locul tragediei şi au avut loc si primele audieri, procurorii nu au pus încă pe nimeni sub acuzare pentru ce s-a întâmplat în clubul Colectiv. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite