Fostul mare internaţional Viorel Moldovan, prezentat oficial în calitate de antrenor al Chindiei: „Vreau să fac o treabă frumoasă aici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldo-gol, aşa cum era poreclit, îşi reia munca de antrenor, de data aceasta pe banca Chindiei. Viorel Moldovan a fost prezentat oficial în noua calitate, după ce, protrivit conducerii clubului, Nicu Croitoru şi Sică Bârdeş şi-au înaintat demisiile.

"Vreau să fac o treabă frumoasă aici. Vin după aproape doi ani de pauză şi am găsit la Târgovişte oameni care vor performanţă. Alături de mine va fi Francisc Dican, cu care am lucrat şi anterior, la Auxerre. Preparatorul fizic Stelian Isac şi antrenorul cu portarii Gheorghe Păsărică vor rămâne în staff. Am semnat un contract valabil un sezon, cu posibilitate de prelungire pe încă unul doar dacă promovăm în Liga 1. Vreau să mulţumesc celor implicaţi în susţinerea echipei, respectiv primăria şi Consiliul Judeţean. Târgoviştea are tradiţie în fotbalul românesc, chiar dacă această echipă este destul de tânără, înfiinţată în 2010, dacă zic bine. Sper să realizez tot ceea ce mi-am propus aici, împreună cu toată lumea, pentru a readuce Chindia în prim-planul fotbalistic din România", a declarat Viorel Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul internaţional a mai antrenat pe Auxerre, în Liga a 2-a din Franţa, iar în România pe FC Vaslui, FC Braşov, Sportul Studenţesc şi Rapid. De asemenea, a fost şi selecţioner la naţionala de tineret a României, dar şi antrenor secund la naţionala mare în mandatul lui Anghel Iordănescu.

„Fotbal Club Chindia este la un început de drum, cu o nouă conducere pe banca tehnică. În numele administraţiei locale vreau să urez succes noii echipe. Viorel Moldovan este unul dintre cele mai mari nume care a stat vreodată pe banca Chindiei, un jucător emblematic pentru fotbalul românesc, un jucător aşa cum ne-am dori să avem şi astăzi în echipa naţională a României. Din păcate, lucrul ăsta nu se întâmplă”, a spus primarul Cristian Stan.

Preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, a precizat că fosta echipă managerială nu a mai dorit să continue la echioă.

„Credem că profesionalismul, experienţa lui Viorel Moldovan ne vor duce spre ceea ce ne dorim cu toţii, promovarea. Aş vrea să lămuresc un singur aspect vizavi de fosta conducere tehnică. În primul rând, le mulţumesc pentru performanţele pe care le-au obţinut, pentru rezultatele bune, pentru munca pe care au prestat-o aici, o muncă de calitate şi să le urez succes în activitatea lor, fiecare pe unde o vor desfăşura. Aş vrea să lămuresc aspectul plecării lor – a fost dorinţa domnului Nicu Croitoru. Joi (21 iunie – n.r.) mi-a dat răspunsul definitiv că nu mai doreşte să continue cu echipa noastră”, a spus Marcel Ghergu.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite