Elevii târgovişteni pot studia un an în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii târgovişteni sunt interesaţi de bursă
Elevii târgovişteni sunt interesaţi de bursă

Aceştia trebuie să aplice pentru una din bursele oferite de o asociaţie de şcoli independente din Marea Britanie. Este o bună ocazie pentru liceenii târgovişteni, care au acum şansa să studieze într-una din cele mai bune şcoli europene.

Liceenii târgovişteni au şansa de a studia într-o şcoală din Anglia. Tot ce trebuie să facă este să aplice pentru una din bursele oferite de o asociaţie de şcoli independente din Marea Britanie şi de Junior Achievement, organizaţie non-profit care se ocupă de educarea tinerilor pentru a reuşi în economia de piaţă. Astfel, cine este clasa a X-a şi are o vârstă cuprinsă între 16 ani şi 17 ani şi şase luni poate să aplice pentru obţinerea bursei şi să facă un an de studiu într-una din şcolile britanice. Bursa pe care o vor obţine elevii acoperă atât taxa şcolară anuală, cât şi cazarea şi cheltuielile de masă. „Vor avea ocazia să studieze într-un alt sistem educaţional dintr-un stat membru al Uniunii Europene, în felul acesta vor putea să-şi dezvolte competenţele de comunicare în limbi străine. De asemenea, această bursă le va da posibilitatea copiilor care vor studia acolo să aibă contact cu module de pregătire noi, diferite de cele care se studiază aici”, a declarat pentru Adevărul de Seară Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. În Anglia, tinerii târgovişteni pot dobândi şi competenţe legate de piaţa muncii, în special de job-urile secoului XXI, pe care se pune mare accent.

Elevii sunt încântaţi de ideea de a studia în Anglia

Elevii târgovişteni sunt încântaţi de idee şi mulţi dintre ei sunt dornici de a urma un an de studiu în Anglia, care reprezintă pentru aceştia o experienţă nouă şi utilă pentru dezvoltarea lor educaţională. „Să studiezi în Anglia cred că este visul oricărui elev căruia îi place să aibă un nivel ridicat de educaţie. Acolo sunt unele dintre cele mai bune şi cunoscute şcoli din Europa. Este o oportunitate pentru noi şi trebuie să profităm de ea, mai ales că, din câte am înţeles, bursa acoperă toate cheltuielile”, spune Sânziana Diaconescu, o elevă în vârstă de 17 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite