Dâmboviţa: Cod Galben de vreme rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 4 grade în Moldova şi Transilvania şi 13 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade
Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 4 grade în Moldova şi Transilvania şi 13 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade

ANM nu ne aduce deloc veşti bune pentru începutul acestei săptămâni. Vremea se menţine rece în următoarele două zile, vizate de temperaturile reci fiind în special nordul, centrul şi estul ţării.

Potrivit Prefecturii Dâmboviţa, până marţi vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, dar îndeosebi în Muntenia (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), în sudul Moldovei şi în Dobrogea unde rafalele vor depăşi 55-65 km/h.

Vântul se va intensifica şi la munte, în special în zona Carpaţilor Orientali, iar la peste 1500 m altitudine vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Au fost informate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă care au obligaţia să monitorizeze cu atenţie evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.  

Având in vedere faptul ca atenţionarea meteo vizează şi fenomene de intensificări ale vântului, primarii unităţilor administrativ teritoriale vor menţine un contact permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ in cazul producerii de avarii la reţelele electrice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 4 grade în Moldova şi Transilvania şi 13 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade. Noaptea vor fi condiţii de brumă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite