Cele mai bune 10 modalităţi de a-ţi revitaliza metabolismul fără să ajungi la doctor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnic, metabolismul reprezintă totalitatea transformărilor biochimice şi energetice care au loc în ţesuturile organismului viu, fiind un proces complex, ce implică schimburi de materii şi energii. Dacă metabolismul merge perfect, pierderea în greutate este doar o chestiune de timp. Pentru a funcţiona în parametri normali, metabolismul are nevoie de hrană adecvată, mişcare şi un anumit tip de comportament.

Prevention.com a stat de vorbă cu mai mulţi specialişti şi a aflat care sunt cele mai simple metode de a-ţi pune în mişcare metabolismul.

1. Ridicaţi greutăţi

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Translational Medicine, oamenii care ridică greutăţi mai mari la sală şi iau pauze mai scurte intre repetiţii cresc arderile metabolice cu până la 452 de calorii în următoarele 24 de ore. Persoanele care au folosit greutăţi mai uşoare şi au luat pauze mai lungi au ars doar 98 de calorii suplimentare în aceeaşi perioadă.

2. Fă exerciţii cardio

Un antrenament aerobic viguros vă poate ajuta să ardeţi aproape 200 de calorii în plus în timpul celor 14 ore de după sesiunea de sport. Perioadele scurte de alergare intensă, de înot sau de echitatie sunt ideale. 

3. Serviţi micul dejun în fiecare dimineaţă

Servirea primei mese a zilei vă menţine energia la un nivel ridicat toată ziua. Acest lucru poate explica de ce femeile care sar peste această masă sunt de 4 ori mai predispuse obezităţii.

4. Beţi cafea sau ceai

Cofeina este un stimulant al sistemului nervos central şi vă poate creşte metabolismul cu procente cuprinse între 5 şi 8%. De asemenea, o ceasca de ceai preparat poate creste metabolismul cu 12%, potrivit unui studiu japonez. Cercetătorii consideră că antioxidanţii de ceai asigură stimularea.  

5. Beţi mai multă apă

Cercetătorii germani au descoperit că consumul a doi litri de apă rece pe zi vă poate ajuta să ardeţi mai multe calorii. Beneficiul poate veni din munca pe care organismul trebuie să o depună pentru a încălzi toată acea apă până la temperatura corpului. 

6. Consumaţi proteine

Cercetările arată că proteinele pot creşte arderea caloriilor cu până la 35% după servirea mesei. Aşa că încercaţi să adăugaţi nişte proteine ​​sănătoase la fiecare masă, cum ar fi avocado, carne slabă de pasăre, lapte, peşte, nuci sau fasole.

7. Adăugaţi fier

Fierul este esenţial pentru transportul oxigenului pe care muşchii îl folosesc pentru a arde grăsimea. Până la menopauză, femeile pierd din fier în fiecare lună prin menstruaţie. Peştele, carnea slabă, fasolea, cerealele fortificate şi spanacul sunt surse excelente de fier.

8. Mai multă vitamină D

Vitamina D este esenţială pentru conservarea ţesutului muscular care revigorează metabolismul. Puteţi obţine 90% din valoarea zilnică recomandată (400 UI) într-o porţie de somon. Alte surse bune: ton, creveţi, tofu, lapte fortificat şi cereale şi ouă.

9. Nu staţi pe scaun tot timpul

Exerciţiile sunt cele mai bune. Cercetările arată că şi mişcările mici, cum ar fi stretching-ul sau urcatul scărilor pot arde până la 350 de calorii într-o singură zi.

10. Mâncare picantă

Mâncarea picantă transmite semnalele de ardere a grăsimilor către creier. Chiar şi ardeii conţin compuşi care ajută la „ştergerea” a până la 100 de calorii pe zi. 

La toate acestea se adaugă un somn sănătos, bineînţeles, dar şi un zâmbet din când în când. De asemenea, trebuie să evităm alimentele procesate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite