Care este capacitatea de testare pentru COVID-19, la Spitalul din Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Real Time PCR

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte informează cetăţenii judeţului Dâmboviţa că, astăzi - 17 iulie 2020, în cadrul unitaţii noastre medicale a fost adus şi instalat un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19.

Noul echipament, automat, în sistem închis, de fabricaţie sud coreeană, poate efectua 4 teste în 45 de minute şi a fost preluat în regim de comodat, pentru o perioadă de un an de zile, de la o firmă care se ocupă cu furnizarea de tehnică şi aparatură medicală. 

Potrivit Spitalului Judeţeande Urgenţe din Târgovişte, aparatul pentru teste Real Time PCR a fost amplasat în laboratorul principal al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgov işte. 

„Luni - 20 iulie, se va efectua instruirea rapidă a personalului şi, totodată, va fi demarată procedura de achiziţie a câtorva mii de teste compatibile cu echipamentul primit în comodat. Estimăm că, în maximum o săptămână, aparatul va intra în fluxul operaţional şi vom putea realiza 96-100 de teste pentru COVID-19 într-un interval de 24 de ore”, arată conducerea unităţii.

Spitalul Judeţean a reamintit că va continua procedura de achiziţie a unui PCR automat propriu, de ultimă generaţie.

Real Time PCR

Îi asigurăm pe cetăţenii judeţului Dâmboviţa că echipa medicală şi administrativă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este într-o continuă stare de alarmă şi îşi îndeplineşte datoria cu profesionalism, dăruire şi devotament, pentru ca judeţul să depăşească  cu bine această perioadă primejdioasă cauzată de pandemia de coronavirus.

Real Time PCR

Situaţia COVID-19 în Dâmboviţa

- Persoane confirmate cu COVID-19: 1137 (24 persoane astăzi)

- Persoane vindecate, în total : 442

- Persoane decedate de la debutul pandemiei: 40

- Persoane confirmate care refuză internarea, în total: 98.

„Recomandăm cetăţenilor să manifeste seriozitate şi responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de distanţare fizică şi a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viaţă cât şi întreaga comunitate. Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt priorităţile tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus. Reamintim cetăţenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Real Time PCR
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite