A picat, din nou, ROCRIS, sistemul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ROCRIS a suferit o altă avarie
ROCRIS a suferit o altă avarie

Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o nouă avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată, anunţă IPJ Dâmboviţa.

Cetăţenii pot depune în continuare cereri de eliberare a cazierelor dar trebuie să aştepte ca sistemul să fie reparat.

„În acest moment colegii de la structura de comunicaţii şi informatică lucrează pentru remedierea situaţiei apărute, în cel mai scurt timp. Structurile de cazier judiciar vor putea primi în continuare cereri de la cetăţeni, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de 3 zile. Imediat cum vor apărea informaţii noi, le vom aduce la cunoştinţa opiniei publice.

ROCRIS a fost realizat în 2013 şi a avut ca obiectiv realizarea unei baze de date electronică a persoanelor înscrise în evidenţele cazierului judiciar naţional, care să poată fi capabilă să se interconecteze, să respecte şi să asigure funcţionarea ECRIS (Sistemul European de informaţii cu privire la cazierele judiciare).

Contractul de Grant a fost semnat între Inspectoratul General al Poliţei Române, în calitate de beneficiar, şi Comisia Europeană, la data de 10.12.2010, activităţile desfăşurându-se pe o perioadă de 33 de luni. Bugetul total al proiectului a fost de 3.721.116 euro. Comisia Europeană a acoperit 69,90% (2.601.060,08 euro), restul de 30,1% (1.120.055 euro) fiind suportat de către Inspectoratul General al Poliţei Române.

Sistemul Informatic al Cazierul Judiciar Român (ROCRIS) este dezvoltat de compania UTI pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Sistemul le oferă judecătorilor şi procurorilor acces rapid la date complete despre istoricul infracţional al acuzaţilor, indiferent de ţara în care au fost comise infracţiunile.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite