A început construirea noului stadion din Târgoviște. Este aproape de locul unde au fost împușcați soții Ceaușescu

0
Publicat:

Au început lucrările la construire a celei de-a doua arene de fotbal din Târgoviște, după cea pe care evoluează acum Chindia - „Eugen Popescu”. Utilajele au demarat nivelarea terenului pe care se va construi un adevărat complex, de la zero.

Locul în care va fi construit noul stadion. FOTO Liga 2
Locul în care va fi construit noul stadion. FOTO Liga 2

Viitorul stadion Municipal din Târgoviște se construiește pe bulevardul Regele Ferdinand, în Apropierea Dâmbovița Mall și a cazarmei în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Investiția este asigurată de CNI prin fonduri obținute de la Guvernul României, și se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.

Noul stadion, un adevărat complex sportiv județean și regional, va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Investiția este derulată prin CNI. FOTO machetă CJD
Investiția este derulată prin CNI. FOTO machetă CJD

Antreprenorul care a câștigat licitația publică (n.r. – ACI Cluj) a mai construit Cluj Arena, Stadionul ”Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby ”Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Viitorul stadion Municipal din Târgoviște se construiește pe bulevardul Regele Ferdinand
Viitorul stadion Municipal din Târgoviște se construiește pe bulevardul Regele Ferdinand

Noul stadion va îndeplini condiţiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Stadionul va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, peste 400 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț, vestiare jucători, atleți și arbitri, săli de antrenament, săli de încălzire, sală de recuperare, spațiu control antidoping.

image

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, stadionul „Ion Oblemenco”, stadionul de rugby "Arcul de Triumf" și stadionul municipal din Târgu Jiu.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică e un consorțiu, format din ACI Cluj SA, biroul de proiectare Dico & Țigănaș și Imrat Service SRL. Acesta are la dispoziție 42 de luni pentru execuție, dintre care primele șase luni sunt pentru proiectare.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite