Ce se întâmplă cu stadionul de la UM Gară, din Târgovişte, investiţie care va fi demarată prin CNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona mall-ului începe să prindă contur. Reţelele de apă şi canalizare de la UM Gară au fost realizate de Consiliul Judeţean, iar sistemul de iluminat public urmează a fi pus în funcţiune în scurt timp.

Drumul judeţean DJ 720E cu patru benzi, care face legătura între centura Municipiului Târgovişte şi gara oraşului, a fost asfaltat, integral, pe toată lungimea acestuia, de 1,2 km, la această dată fiind în curs de finalizare amenajarea trotuarelor şi a giraţiilor.

În ceea ce priveşte giraţiile din zonă, trei dintre acestea sunt deja în faze avansate de execuţie, prin aceste amenajări asigurându-se accesul atât spre Bulevardul Carol I, cât şi spre Bulevardul I. C. Brătianu, respectiv, centrul comercial mall. 

Imagine indisponibilă

„Pentru cea de-a patra giraţie, care nu a fost inclusă în proiectul derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, şi care va optimiza racordarea DJ 720E cu strada Petru Cercel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat discuţii cu Primăria Municipiului Târgovişte, urmând a se contracta în cel mai scurt timp posibil lucrările de execuţie. Vă reamintim că, în această zonă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a iniţiat demersurile şi pentru realizarea altor investiţii importante, care vor transforma radical acest punct al oraşului. Astfel, instituţia noastră deja a predat către Agenţia Naţională pentru Locuinţe amplasamentul pentru construirea celor 20 de unităţi locative şi urmează ca, până la sfârşitul semestrului I al anului în curs, să fie demarate lucrările de construcţie, cu precizarea că au fost deja iniţiate demersurile şi pentru asigurarea utilităţilor acestora (deviere reţea de apă, lucrări de alimentare cu energie electrică, alimentare cu gaze, telefonie şi Internet)”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Tot în această zonă, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a realizat un proiect care vizează construirea unui stadion omologat UEFA, cu o capacitate de aproximativ 13.000 de locuri, care a fost aprobat de către Compania Naţională de Investiţii SA (CNI), acesta aflându-se în faza de proiectare a studiului de fezabilitate. 

„Referitor la stadiul acestuia, în semestrul al II-lea al anului 2019, CNI SA a demarat procedura de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice menţionate. Contractul de prestări servicii a fost semnat în ianuarie 2020, urmând ca, după finalizarea acestuia, să se iniţieze procedura de achiziţie publică pentru proiectare şi execuţie a obiectivului stadion în municipiul Târgovişte, prin demersurile aceleiaşi instituţii. Alte două investiţii, aflate în curs de implementare, sunt: amenajarea parcării din zona Şcolii de Cavalerie şi Centrul ISU, şi spaţii de parcare şi amenajări conexe DJ 720E în zona UM Gară, acestea din urmă completând zonele de siguranţă ale drumului. Toate investiţiile asumate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa respectă graficele de timp estimate, iar în ceea ce priveşte centrul comercial atât de aşteptat de locuitorii judeţului, lucrările se vor finaliza în scurt timp, Dâmboviţa Mall fiind pregătit pentru a fi inaugurat imediat ce măsurile instituite ca urmare a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 vor permite acest lucru”, se mai arată în document.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite