VIDEO Zidul Morţii, filmat din elicopter. Cum arată pilonul-capcană care a ucis deja patru persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zidul Morţii, locul unde au murit patru persoane, văzut din elicopter. FOTO: Dinu ZARĂ
Zidul Morţii, locul unde au murit patru persoane, văzut din elicopter. FOTO: Dinu ZARĂ

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în două accidente produse la intersecţie dintre DN17 şi şoseaua de centură a municipiului Suceava. Pilonul variantei ocolitoare a fost supranumit de localnici Zidul Morţii. Urmăriţi imagini cu intersecţia filmată din elicopter.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa în două accidente rutiere grave produse la intersecţia DN17 cu viitoarea şosea de centură a Sucevei. În ultimii doi ani, în zonă s-au produs alte câteva zeci de incidente minore cu autoturisme ieşite în decor. Şoferii spun că de vină ar fi piciorul de pod al şoselei de centură, construit chiar în mijlocul drumului naţional. Zidul Morţii, aşa cum a fost denumit pilonul, este greu de observat pe timp de noapte şi în timpul unor fenomene meteorologice nefavorabile.

Cel mai recent accident grav s-a produs vineri, 3 ianuarie. Un tânăr de 21 de ani a murit după ce s-a izbit cu frontal cu autoturismul în piciorul de pod. Tragedia s-a produs în condiţiile în care vizibilitatea era sub 50 de metri din cauza ceţii dese, iar carosabilul era acoperit cu mâzgă.

Accidentul s-a produs exact în acelaşi loc unde în noiembrie 2012 doi adulţi şi un copil au murit după ce camionul cu lemne în care se aflau s-a izbit în pilonul şoselei de centură. Deşi la acea vreme s-a vorbit despre faptul că obstacolul din mijlocul drumului nu a fost suficient de bine semnalizat, ancheta poliţiei l-a scos vinovat doar pe şoferul camionetei.

În schimb, şoferii spun că decizia de construire a piciorului de pod a fost greşită. Pilonul apare în mijlocul drumului naţional 17 după o porţiune de drum drept de şase kilometri, iar noaptea, pe ceaţă, ploaie sau ninsoare este foarte greu de observat. CNADNR afirmă că responsabilitatea pentru securitarea rutieră aparţine constructorului, dar că intersecţia a fost corect semnalizată.

Urmăriţi imagini filmate din elicopoter cu şoseaua de centură a municipiului Suceava. Intersecţia de la Zidul Morţii se găseşte la minutul 1.45".

Zidul Morţii a luat patru suflete: doi adulţi, un tânăr şi un copil

Vineri, 3 ianuarie, un tânăr de 21 de ani a murit după ce maşina în care se afla s-a izbit frontal în pilonul construit în mijlocul DN17 (E576). Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la ceaţa densă şi carosabilul acoperit cu mâzgă. În noiembrie 2012, doi adulţi şi un copil au murit striviţi în cabina unui camion încărcat cu lemne care s-a izbit frontal în Zidul Morţii. Alte câteva zeci de accidente uşoare au avut loc de-a lungul timpului în acea zonă.

În 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a afirmat în mai multe rânduri că în zonă va fi asigurat iluminat public iar accesul în intersecţie va fi făcut de la o distanţă mai mare faţă de pilonul construit în mijlocul drumului, dar aceste declaraţii nu au fost încă respectate.

Alte ştiri din Suceava:

Tragediile de la Zidul Morţii, pasate între CNADNR, constructor şi Poliţie. Cum vor acum autorităţile să evite alte nenorociri

FOTO VIDEO Cum a apărut cea mai mare aberaţie rutieră din România: "Zidul Morţii" din Suceava, pilonul-capcană din mijlocul drumului

Fostul rector USV desfiinţează autorităţile în cazul Zidului Morţii: „Dezinteres total faţă de respectarea normelor de securitate”

VIDEO „Zidul morţii” a mai luat un suflet. Un tânăr a murit strivit de pilonul construit în mijlocul drumului

Accident spectaculos în zona Metro. Remorca unui TIR cu lemne s-a răsturnat în mijlocul bulevardului

VIDEO Picioarele de cal găsite în albia râului Siret au fost strânse şi incinerate. Poliţia a făcut dosar penal pentru poluare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite