VIDEO Picioarele de cal găsite în albia râului Siret au fost strânse şi incinerate. Poliţia a făcut dosar penal pentru poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Florin Sinescu a inspectat râul Siret în zona localităţii Băneşti, comuna Fântânele, unde au fost descoperite abandonate aproximativ 200 de picioare de cal. FOTO: Prefectura Suceava
Prefectul Florin Sinescu a inspectat râul Siret în zona localităţii Băneşti, comuna Fântânele, unde au fost descoperite abandonate aproximativ 200 de picioare de cal. FOTO: Prefectura Suceava

Copitele de cal găsite în albia râului Siret, în localitatea Fântânele, au fost colectate vineri seară a anunţat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a precizat că a discutat şi cu reprezentanţii unei firme autorizate care să le preia şi să le şi incinereze. Poliţia, DSVSA şi Garda de Mediu continuă investigaţiile pentru depistarea celor care au abandonat resturile de animale.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a dispus vineri după-amiază strângerea şi incinerarea copitelor de cal descoperite pe malul râului Siret, în zona localităţii Băneşti, comuna Fântânele.

Pentru colectarea resturilor de cai, care sunt împrăştiate pe o rază de 500 de metri, au intervenit reprezentanţi ai Comitetului local pentru situaţii de urgenţă Fântânele, sprijiniţi de scafandri ai ISU Suceava, care au adus şi o barcă pneumatică, dar şi instalaţie pentru iluminat pe timp de noapte. Intervenţia pompierilor a fost necesară din motiv că în acea zonă malul este înalt de aproape trei metri.

Prefectul Florin Sinescu a estimat că în zonă au fost aruncate 150-200 de copite de cal care ar proveni "de la abatorizarea a circa 40-50 de cai".

Sinescu a precizat că a discutat cu reprezentanţii unei firme autorizate care a preluat întreaga cantitate de deşeuri de animale, pentru a fi incinerate.

Prefectul Florin Sinescu a mai spus că au fost făcute verificări la abatorul din judeţul Suceava care comercializează carne de cal şi s-a stabilit că tot ce au abatorizat au dus în Polonia, la cererea partenerului polonez fiind livrate şi copitele şi capetele cailor.

Prefectul a precizat că ancheta în acest caz continuă pentru identificarea vinovaţilor.

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat că în acest caz, în colaborare cu inspectori ai Gărzii Naţionale de Mediu şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, face cercetări pentru "poluare prin evacuarea cu ştiinţă, în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase".

În albia râului Siret, în dreptul satului Băneşti din comuna suceveană comuna Fântânele şi pe partea cealaltă a râului, dinspre comuna Vorona din judeţul Botoşani, au fost descoperite aproximativ două sute de copite de cal, care ar fi fost aruncate în zonă în urmă cu aproximativ o lună.

Alte ştiri din Suceava:

FOTO Imagini şocante! Peste 200 de picioare de cal, aruncate pe malul râului Siret

Tânăra care la 19 ani cântărea 16 kilograme a luat în greutate patru kilograme

VIDEO „Zidul morţii” a mai luat un suflet. Un tânăr a murit strivit de pilonul construit în mijlocul drumului

A murit Lidia Vitcu, profesor de geografie, fost director al Şcolii "Ion Irimescu" Fălticeni

O maşină s-a răsturnat pe calea ferată, la Vatra Dornei, în primele ore ale noului an

FOTO Zece mii de suceveni au participat la Revelionul organizat de primărie

VIDEO Curcan umplut, reţeta recomandată de masterchef-ul Nicuşor Coroamă pentru masa de Revelion

„Colindul cu Vasilică”, "Nunta urâţilor" şi "Malanca", obiceiuri specifice Bucovinei

Autoşenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile, în dotarea ISU Suceava

Jumătate dintre angajaţii Maternităţii Rădăuţi, purtători de stafilococ auriu. Microbul a îmbolnăvit 18 bebeluşi şi o mamă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite