UPDATE Prefectura Suceava revine şi spune că pacientul de 71 de ani cu o boală cronică nu este vindecat de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Suceava a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că pacientul de 71 de ani, din comuna Mălini, diagnosticat cu coronavirus în urmă cu două săptămâni, s-a vindecat. Vestea este cu atât mai bună cu cât, dincolo de vârsta înaintată, bolnavul are şi o boală cronică destul de gravă.

UPDATE  - Prefectura Suceava a revenit, luni seară, asupra informaţiei pe care a transmis-o în cursul după-amiezii cu privire la bărbatul de 71 de ani, din Mălini, diagnosticat cu coronavirus. În cel mai recent comunicat de presă, instituţia transmite că pacientul nu s-a vindecat şi că va mai sta internat în spital încă şapte zile.

 Luni-seară, Prefectura Suceava a transmis un nou comunicat de presă în care a arătat că pacientul de 71 de ani, din Mălini, care a fost diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, nu s-a vindecat. Bărbatul este în continuare internat în Spitalul de la Iaşi, unde va mai sta încă 7 zile.

„În urma clarificărilor solicitate de către prefectul judeţului Suceava reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a reieşit faptul că în cursul zilei de ieri şi în după amiaza zilei de astăzi au fost prelevate mai multe probe pacientului internat. În urma analizei probelor prelevate, în după amiaza zilei de astăzi a reieşit necesitatea prelungirii perioadei de tratament pentru încă 7 zile”, se arată în noul comunicat.

_____________________________________________________________________________________

Ştirea iniţială

Prefectura Suceava a anunţat că bărbatul de 71 de ani, diagnosticat cu coronavirus, în urmă cu două săptămâni, care suferea şi de o boală cronică destul de gravă a avut o evoluţie bună. Pacientul internat în Spitalul de Boli Infecţioase de la Iaşi s-a vindecat de coronavirus.

Bărbatul a luat virusul din Italia, de unde s-a întors acasă cu un autocar, 

“Până la data prezentului comunicat, la nivelul judeţului au fost testate 131 de persoane, iar pentru 129 dintre acestea rezultatul a fost negativ. Astăzi a fost confirmat la nivelul judeţului Suceava un al doilea caz de infecţie cu noul coronavirus, primul caz, înregistrat în judeţ, fiind vindecat. Prefectul judeţului Suceava, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsuri imediate pentru gestionarea corespunzătoare a situaţiei generate de noul caz de infecţie cu coronavirus confirmat în judeţul Suceava. Astfel, în data de 13.03.2020, prefectul judeţului Suceava a solicitat autorităţilor administraţiei publice să intensifice activitatea de identificare a spaţiilor necesare pentru carantinarea persoanelor ce vin din zonele de risc, astfel încât să fie asigurată o rezervă permanentă şi să nu existe sincope în modul de organizare a acestei activităţi. De asemeni, prefectul judeţului Suceava a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să procedeze la evaluarea cu celeritate a condiţiilor igienico- sanitare din noile spaţii de cazare disponibile, iar în cazul respectării prevederilor în domeniu, acestea să fie supuse aprobării în cadrul şedinţelor de comitet”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

În judeţul Suceava, sunt monitorizate la domiciliu 559 de persoane, din care 314 persoane care s-au întors din zonele de risc. În ultimele 24 de ore au ieşit din autoizolare 107 de persoane. În spaţiile de carantină instituţionalizată sunt cazate 132 de persoane.

“Persoanele aflate în această situaţie (carantină sau izolare) pot apela 0230. 220103, linie telefonică ce funcţionează 24 de ore din 24. Facem precizarea că, nerespectarea condiţiilor de izolare intră sub incidenţa art. 352 din Codul penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală. Atragem atenţia din nou asupra necesităţii de a respecta cu stricteţe măsurile instituite de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus COVID - 19, pentru aceasta fiind necesară cooperarea şi implicarea cetăţenilor. Rugăm cetăţenii care nu se află în izolare sau carantină să folosească pentru sesizări numărul unic de urgenţă 112, iar pentru a afla informaţii despre COVID – 19 să apeleze linia TELVERDE 0800800358”, se mai arată în comunicatul transmis de prefectură.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite