(UPDATE) Polițiștii nu au suspecți în cazul dublului asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii de la Bucureşti care au venit în ajutorul poliţiştilor suceveni
Anchetatorii de la Bucureşti care au venit în ajutorul poliţiştilor suceveni

Jalea şi dorinţa de răzbunare i-a cuprins pe membrii familiei afaceristului din oraşul sucevean Siret, a cărui soţie şi fiică de şase ani au fost împuşcate în cap.

Citeşte şi:

Suceava: Mamă şi fiică de şase ani executate în stil mafiot

UPDATE ORA 20.30:  În urmă cu câteva minute Gabriel Panțiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a ținut o scurtă conferință de presă. Conform acestuia anchetatorii au stabilit că mama și fiica sa au avut parte de o moarte violentă, acestea fiind împușcate în cap. Totodată nu s-a stabilit nici numărul celor implicați în acțiune, polițiștii mergând pe două piste: asasinat la comandă ori jaf. Totodată, deși au trecut mai bine de 24 de ore de la uciderea celor două persoane, polițiștii nu au reușit încă să formeze un grup de suspecți. „Ancheta este în desfășurare. Momentan au fost anchetate mai multe persoane însă nu s-a realizat un cerc de suspecți”, a adăugat acesta. 

UPDATE ORA 19.00: Blocul in care s-a produs dublul asasinat a fost parasit de politisti, acum au voie sa intre in scara si persoanele care nu locuiesc in imobil. Peste 40 de minute procurorul sef va da prima declaratie oficiala presei si va spune care au fost rezultatele necropsiei. Unele voci spun ca Vasile Hritcu ar fi implicat in niste afaceri cu tigari aduse ilegal din Ucraina.

UPDATE ORA 16.30: Poliţiştii de frontieră afirmă faptul că ancheta este îngreunată de numărul mare de ucraineni care au trecuu prin vamă ieri. Teoretic, există aproximativ 600 de posibili suspecţi. “Am luat măsuri suplimentare la ieşirea din ţară, am suplimentat numărul patrulelor şi sperăm în cel mai scurt timp să prindem criminalul. Noi încercăm să ajutăm poliţia cum putem noi mai bine, deocamdată este dificil deoarece ieri au ieşit din ţară prin vama Siret peste 600 de persoane de cetăţenie ucraineană”, a decalrat Ilie Seriţan Poroch, purtătorul de cuvâna al IJPF, Suceava.

UPDATE ORA 16.00: Astăzi, 18 februarie, în jurul orei 10.00, cadavrele celor două victime au fost duse la Serviciul de Medicină Legală de la Rădăuţi unde li s-a făcut necropsia. “Medicii sunt veniţi de la Suceava şi Bucureşti, doar folosesc morga noastră, încă nu s-au terminat procedurile”, a dezvăluit Dorin Robu, managerul Spitalului Rădăuţi

UPDATE ORA 13.00: Din declaraţiile rudelor şi ale vecinilor s-ar părea că a fost vorba despre o crimă la comandă şi că asasinii au venit la un pont pentru a jefui casa familiei Hriţcu, pentru că şi anchetatorii au găsit apartamentul răvăşit ca şi cum asasinii au căutat ceva după ce le-au executat pe cele două. "Este un om foarte bun şi nu merita să păţească aşa ceva. Sunt sigur că au venit la pont să îi ia banii", a declarat Vasile Constantinovici, bazarist. Vecinii spun că nu au auzit nicio împuşcătură şi că este posibil criminalii să fi folosit amortizoare, aşa cum procedează asasinii plătiţi. "Eu cred că cineva le-a vândut pontul unora de peste graniţă şi au venit direct la ţintă pentru că Vasile era pelcat de acasă împreună cu băiatul la Suceava", a spus Gheorghe Ifrim, un alt bazarist. Munca anchetatorilor nu a fost deloc uşurată atunci când au aflat că ieri prin graniţa cu Ucraina din Siret au venit 1.450 de persoane şi au plecat 1.500, dintre care 600 sunt străini.

UPDATE ORA 12.00: Socrul lui Carmen Hriţcu, Vasile Hriţcu din localitatea Grămeşti a fost audiat de anchetatori. "Băiatul meu nu se ocupă cu valută, el este agricultor. A stat cinci ani în Israel şi de acolo are bani. Ultima dată când mi-am văzut nepoţii, fiul şi nora a fost de Anul Nou", a declarat acesta. Vasile Hriţcu, bunicul Ralucăi a aflat despre oribila crimă aseară de la fiica lui care a văzut totul la televizor. "Eu bănuiesc că este vorba despre un prieten sau apropiat al familie care ar fi putu face aşa ceva, pentru că băiatul meu este cuminte. El nu face trafic în Ucraina", a mai adăugat socrul lui Carmen.  

Anchetatorii au strâns probe din apartament pentru anchetă

UPDATE ORA 10.30: Trupul neînsufleţit al lui Carmen Hriţcu a fost scos din apartament în urmă cu doar 10 minute de către anchetatori pentru a fi transportat la morga spitalului judeţean Suceava. Rudele familiei îndoliate au fost anchetate de către procurori timp de o oră pentru a încerca să facă o listă de suspecţi. Vasile Hriţcu este interogat de către procurorul şef Marius Iacob al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi chestorul principal de poliţie Dumitru Pârvu – adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române într-un birou separat. "Nu bănuiesc pe nimeni, nu ştiu cine a fost", a declarat tatăl şi soţul Ralucăi şi a lui Carmen Hriţcu.

UPDATE ORA 10.00: Conform datelor preliminare ale achetatorilor, Carmen Hriţcu a fost găsită în holul interior al apartamentului, iar lângă corpul neînsufleţit procurorii au găsit un tub de cartuş gol. Aceasta prezenta o plagă prin împuşcare în regiuna capului. Iar corpul Ralucăi Hriţcu a fost găsit în sufragerie şi prezenta o plagă prin împuşcare în regiunea tmplei.

Maria Saviuc, mama lui Carmen Hriţcu

UPDATE ORA 08.30: În urmă cu câteva minute a sosit la faţa locului şi autolaboratorul de genetică de la Bucureşti, care a fost trimis de către Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru a acorda sprijin în efectuarea cercetărilor la faţa locului. Dacă în această noapte la fiecare o sută de metri erau filtre ale Poliţiei Rutiere, acum nu mai există niciunul.

image
Vasile Hriţcu, cu lacrimi în ochi în sediul poliţiei din Siret

UPDATE ORA 08.00: Anchetatorii se află la faţa locului pentru a desluşi misterul dublului asasinat. În acest sens în Siret au fost deleagţi trei specialişti criminalişti, un biolog în genetică şi un criminalist specializat în balistică de la Bucureşti. "Ancheta este în desfăşurare, încă nu ne putem pronunţa cu privire la un cerc de suspecţi", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoartului de Poliţia Suceava. Rudele familiei asasinate în stil mafiot au ajuns la apartamentul în care Carmen şi Raluca Hriţcu au fost omorâte.  "Îngeraşii mei, fetiţele mele!" sunt singurele cuvinte rostite de mama lui Carmen printre lacrimile de durere.

Anchetatorii de la Bucureşti care au venit în ajutorul poliţiştilor suceveni

Anchetatorii de la Bucureşti

„Dacă aş şti cine a făcut asta, acum aş pleca şi l-aş strânge de gât. Trebuia să ia banii din casă, să ia tot şi să plece. Ce a avut cu fiinţele astea nevinovate?", a răbufnit una dintre rudele lui Carmen Hriţcu, de 39 de ani, care a fost împuşcată în cap. „Of, copiii mei! Erau lumina ochilor mei", s-a plâns mama femeii ucise, care a fost aseară la audieri în sediul Poliţiei din Rădăuţi.

În această dimineaţă, criminaliştii au reluat cercetările în apartamentul
în care au fost găsite fără suflare cele două victime.

Vom reveni cu amănunte

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite