Tot personalul angajat la Spitalul Judeţean Suceava a intrat în izolare. Ce se întâmplă cu pacienţii internaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform declaraţiei secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tataru, toate cadrele medicale au intrat în izolare, iar Spitalul Judeţean Suceava va fi dezinfectat în următoarele 48 de ore şi va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus.

Autorităţile judeţene din Suceava ezită să facă declaraţii pe tema problemei uriaşe de la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, unde 52 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Managerul Vasile Râmbu nu este de găsit, directorul adjunct Mircea Macovei este unul dintre infectaţi şi se află internat în spital. El era şi purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, nu a putut fi contactată luni, 23 martie, pentru a oferi infomaţii cu privire la situaţia medicilor infectaţi.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă în care a redat o declaraţie făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru: ”Conform declaraţiei domnului secretar de stat Nelu Tataru, toate cadrele medicale vor intra în izolare, iar Spitalul Judeţean Suceava va fi dezinfectat în următoarele 48 de ore şi va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, pacienţii internaţi pentru alte afecţiuni fiind transferaţi la alte spitale din zonă: spitalul din Rădăuţi şi cel de la Botoşani.”

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite