Sucevenii preferă să-şi cumpere apartamente, dar îşi doresc să locuiască la casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cele mai scumpe zone ale oraşului, Centru şi Areni, apartamentele vechi cu trei camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 43.000 şi 57.000 de euro. Costurile construcţiei unei case sunt cu mult peste puterea financiară a sucevenilor, chiar dacă terenurile s-au ieftinit.

Marea majoritate a sucevenilor preferă să locuiască la casă, într-o zonă liniștită, dar cu acces la unități de învățământ bune, hipermarketuri, restaurante, farmacii etc. Piața imobiliară însă contrazice această tendință, din cauza costurilor foarte mari pe care le presupune construcția unei case, comparativ cu achiziționarea unui aparament.
 
Preţul de vânzare al apartamentelor noi este, în medie, cu doar 7 euro pe metrul pătrat mai mare decât al celor vechi. În cele mai scumpe zone ale oraşului, Centru şi Areni, apartamentele vechi cu trei camere, de exemplu, s-au vândut cu preţuri cuprinse între 43.000 şi 57.000 de euro, în timp ce pentru acelaşi tip de apartamente din zone mai slab cotate, cum ar fi Burdujeni și Obcini, preţurile au fost cuprinse între 36.000 şi 48.000 de euro.

Terenurile din Suceava s-au depreciat într-un ritm mult mai accelerat, preţurile scăzând, în medie, cu circa 23% în primul semestru din 2011 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, costurile construcţiei unei case sunt cu mult peste puterea financiară a sucevenilor, de aceea se optează în primul rând pentru cumpărarea unui apartament.
 
Citiţi mâine în săptămânalul ADS Suceava, care poate fi găsit pe piaţă zilnic, în perioada 25-31 august, la ce tertipuri apelează sucevenii pentru a reduce costurile construcţiei unei case şi ce oferte există pe piaţa imobiliară pentru apartamentele cu două şi trei camere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite