Suceava: Riscă ani grei de închisoare pentru că a furat un covor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost deţinut, în vârstă de 21 de ani din localitatea Ibăneşti, judeţul Botoşani a fost arestat în urmă cu două zile de poliţiştii din Rădăuţi.

O localnică din Rădăuţi a anunţat autorităţile în urmă cu două zile că cineva i-a furat covorul din casă pe 16 septembrie în jurul orei 18.00. „Persoane necunoscute au pătruns pe uşa principală de acces - închisă dar neasigurată - în reşedinţa sa din municipiul Rădăuţi de unde au sustras un covor persan în valoare de 600 lei aflat la parter”, ne-a spus Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.


O zi mai târziu poliţiştii au reuşit să afle cine a furat covorul femeii. „A fost identificat principalul suspect al comiterii infracţiunii, în persoana lui Laurenţiu P., de 21 ani, comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani, care locuieşte fără forme legale in cătunul Podvir, la limita municipiului Rădăuţi, liberat din penitenciar la data de 24.08.2010, care a recunoscut infracţiunea săvârşită şi a condus agenţii de poliţie la locuinţa vecinului său Ghiocel S. unde covorul era ascuns în pod. Bunul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate”, a spus purtătorul de cuvânt.


Dar situaţia nu a rămas aşa. Poliţiştii au decis ca individul să-şi mai petreacă o parte din viaţă după gratii pentru a cugeta la faptele sale. „Având în vedere situaţia personală a autorului furtului, care este recidivist, nu are surse de venituri, nu are ocupaţie şi este predispus la comiterea de infracţiuni, s-a luat legătura cu Prim procurorul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, care a dispus să fie luată măsura reţinerii învinuitului iar la data de 22.09.2010 să fie prezentat parchetului local cu propunerea măsurii de a nu părăsi localitatea de domiciliu”, a conchis Alin Botezatu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite