Suceava: Lacăte pe uşile de la „magazinele de vise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Magazinele de vise“ par să aibă zilele numărate la Suceava
„Magazinele de vise“ par să aibă zilele numărate la Suceava

Edilii suceveni întocmesc un proiect de hotărâre pentru a interzice vânzarea plantelor etnobotanice în municipiu. Propunerea va fi supusă votului în şedinţa de Consiliu Local care va avea loc la sfârşitul acestei luni.

Edilii suceveni se pregătesc pentru bătălia finală contra comercianţilor de droguri uşoare, care găsesc mereu plante neincluse pe lista substanţelor interzise de Ministerul Sănătăţii.


„Noi, ca autoritate locală, trebuie să avem grijă de sănătatea cetăţenilor şi de aceea pregătim un proiect de hotărâre pentru şedinţa de Consiliu Local de pe 25 noiembrie prin care să interzicem comercializare plantelor etnobotanice“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.


Consilierii susţin proiectul. „Nu am primit încă mapa, dar îl vom vota cu siguranţă. Mi se pare nefiresc ca la tot pasul să se găsească tot felul de astfel de substanţe pe care tinerii, din curiozitate sau din snobism le încearcă“, a explicat Virginel Iordache, consilier local.


Tinerii nu vor să renunţe la etnobotanice


Campanii împotriva „magazinelor de vise“ se derulează şi în şcoli. „Recomandăm unităţilor şcolare să se ocupe de informarea elevilor şi a familiilor acestora despre efectele nocive ale substanţelor, prin continuarea programelor de prevenire iniţiate în anul şcolar anterior“, a spus Petru Carcalete, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.


Tinerii care au încercat până acum aceste substanţe susţin că nu vor renunţa la aceste obiceiuri. „Mergem la Fălticeni şi cumpărăm pentru că e şi acolo un magazin“, ne-a spus Daniel I., consumator de droguri uşoare.


Poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au confiscat săptămâna trecută aproximativ 400 de plicuri de substanţe din două magazine şi au dat amenzi de 10.000 de lei. „În urma rezultatelor pe care le vom primi de la laboratorul din Iaşi vom putea vedea dacă substanţele respective fac parte din drogurile cele mai periculoase prevăzute de legislaţia în vigoare“, a explicat Tudor Costână, şeful Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite