Şofer de ambulanţă din Suceava, mort de COVID-19. „Bănuim că avea mici probleme medicale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Costel Crângan
FOTO: Costel Crângan

Un bărbat de 61 de ani, şofer la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, a murit duminică, 3 mai, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, unde primea tratament pentru COVID-19. Ambulanţierul Ion Irimescu era angajat din 2017.

Este doliul în Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava (SAJ). Şoferul Ion Irimescu a fost răpus de COVID-19. El s-a infectat la mijlocul lunii aprilie. A fost internat la Spitalul Judeţean Suceava, de unde a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, Adrian Săraru, a declarat că starea pacientului era destul de gravă. Nu reuşea să respire de unul singur şi din acest motiv a fost intubat.

Din păcate, Ion Irimescu a pierdut  lupta cu COVID-19, duminică, 3 mai. Adrian Săraru nu a putut să precizeze dacă victima avea şi alte afecţiuni. „Bănuim că avea mici probleme medicale în contextul vârstei”, a spus purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava. Cel mai probabil, Ion Irimescu va fi înmormântat în comuna sa natală, Arbore.

El era angajat al Serviciului de Ambulanţă Suceava din anul 2017. A lucrat la substaţia Gura Humorului, după care a fost transferat la Suceava. Întrebat unde s-ar fi putut infecta şoferul, directorul SAJ Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat că nu se ştie cu certitudine. El a ţinut să precizeze că în ultima perioadă instituţia a avut toate materialele de protecţie necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Din păcate, acesta nu este singurul deces cauzat de COVID-19 la SAJ Suceava. La începutul lunii aprilie a murit şi ambulanţierul Cristian Stupiuc. El a refuzat să se interneze în spital şi s-a stins din viaţa în apartamentul său din cartierul Areni al municipiului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite