Protestatarii au strigat lozinci în faţa casei primarului din Rădăuţi. „Copiii mei s-au trezit plângând“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:ziardesuceava.ro
FOTO:ziardesuceava.ro

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a transmis un mesaj pe contul său de Facebook, după ce protestatarii anti-restricţii au scandat lozinci în faţa casei sale. Alesul local a arătat că cei doi copii ai săi s-au trezit din somn plângând.

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a transmis, într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, că protestatarii la adresa restricţiilor Covid-19, care au ieşit pe străzile oraşului, în seara zilei de 2 octombrie, nu au dat dovadă nici de respect şi nici de bun simţ.

„Nu, nu faţă de mine şi de familia mea, nu faţă de copiii mei care la orele 21:00 din noapte s-au trezit plângând şi speriaţi de vociferările celor care s-au adunat în faţa casei mele, nehotărâţi ce să scandeze, dar prezenţi acolo pentru că trebuiau să bifeze şi casa primarului, ci mai ales faţă de cadrele medicale care au fost nevoite să asiste la un recital grotesc în momentul când grupul de 'revoltaţi' s-a postat în faţa Spitalului Vechi, numindu-i criminali pe cei care de îndată doi ani se dedică trup şi suflet nouă, comunităţii rădăuţene, în cea mai cumplită perioadă pe care o trăim!

Este impardonabil ca în momentul când ambulanţele trebuiau să intre cu bolnavi în stare critică în curtea Spitalului, să fie huiduite şi hulite în halul ăsta Nu, nu aşa se protestează!”, a transmis alesul local.

El arată că a ţinut legătura pe parcursul nopţii cu forţele de ordine, care au primit semnale din teren cu privire la desfăşurarea unor tntative de huliganism.

„Am fost toată noaptea alături de autorităţile care au gestionat derularea protestului pentru că informaţiile care veneau din teren ne-au semnalat tentative de huliganism care ştiu că nu caracterizează cetăţenii comunităţii rădăuţene !  Pe această cale vin cu un mesaj foarte important faţă de oamenii de bună credinţă din comunitate : nu vă lăsaţi păcăliţi de acţiuni desfăşurate în afara legii, pe fondul emoţional al disensiunilor sociale pe care din păcate le trăim!

S-a încercat ( nereuşit ) forţarea nervilor autorităţilor poliţieneşti, tocmai pentru a se isca violenţe stradale şi acte de huliganism. Mulţumesc pe această cale Poliţiei de Stat, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei Rădăuţi care au gestionat situaţia cu înţelepciune şi tact.

Cu toţii ne dorim să traversăm perioada asta critică, dar episoade ca cele de noaptea trecută nu ne vor ajuta deloc, ba din contră!”, a mai scris primarul.

Peste 2.000 de persoane au participat la protestul anti-mască şi anti-vaccin, care s-a desfăşurat la Rădăuţi, Nemulţumiţii s-au deplasat pe străzi, oprindu-se în faţa casei familiei Loghin şi în faţa spitalului din localitate. Protestul nu a fost lipsit de incidente. Jandarmii au folosit gazele lacrimogene. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale: una - pentru că s-a intoxicat cu spray iritant, iar cealaltă - pentru că i-a explodat în faţă o petardă aruncată de un alt protestatar.

Citeşte şi: 

Primarul Constanţei propune acordarea unui ajutor financiar pentru fiecare dintre cele 7 familii ale persoanelor decedate în incendiul de la spital

Ungaria vrea să sprijine România şi se oferă să trateze pacienţi COVID-19, după incendiul de la Spitalul Constanţa

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite