Protest cu aproape 1.500 de angajați din școli la Suceava FOTO

0
Publicat:

Cadre didactice dar și personalul nedidactic s-au strâns să protesteze în centrul municipiului Suceava, după care au plecat în marș spre sediul Prefecturii. Dascălii cer salarii mai mari, investiții în școli și măsuri pentru prevenirea violențelor.

protest dascăli Suceava, FOTO: Alina Iosif
protest dascăli Suceava, FOTO: Alina Iosif

Protestul cadrelor didactice din județul Suceava s-a mutat vineri din școli în stradă. Educatori, profesori și învățători s-au strâns pe esplanada Casei Culturii pentru a protesta și a cere salarii mai mari.

Erau așteptați la protest câteva sute de angajați din învățământ, numai că s-au strâns aproape 1.500.

Profesorii au venit cu pancarte, vuvuzele, portavoci și flueiere și au strigat mesaje precum: „respect pentru educație”, „nu suntem bone”, „fără educație, moare orice nație” sau „alocația nu ține loc de salariu decent”, ”4 la purtare pentru Guvernare” .

Aceștia au cerut ca munca să le fie respectată iar salariile din învățământ să fie mărite având în vedere munca importantă pe care o fac dascălii.

"Suntem uniți. Am plecat la această luptă cu o singură armă, care știm că ne va duce la victorie: solidaritatea. Peste 98% dintre școli sunt în grevă, în a cincea zi. Niciodată în istoria României de după Revoluție nu am mai avut o grevă generală cu o participare de peste 98% a unităților școlare. Vom sta în grevă generală până când Guvernul va veni cu o ofertă completă, clară, pentru toate categoriile de personal", a declarat președintele Alianței Sindicatelor Libere din Învățământ Suceava, Giani Leonte.

Cadrele didactice venite de peste tot din județul Suceava spuneau că nu vor ceda de această dată și nu se vor întoarce în sălile de clasă până când revendicările nu le vor fi soluționate.

Sindicaliștii au mărșăluit pe străzi, până la sediul Prefecturii Suceava. Acolo ei au lăsat pixuri pe scări, astfel încât autoritățile "să-și amintească cine le-a pus pixul în mână".

Angajații din învățământ solicită majorarea salariilor, investiții în baza materială a școlilor, eliminarea birocrației, dar și măsuri pentru ca incidentele violente să nu mai aibă loc în școli.

În județul Suceava, aproximativ 8.000 de cadre didactice se află în grevă generală.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite