Locul exact unde a fost construit metrul de autostradă din Suceava. Ce transmit jandarmii despre mitingul din 15 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei "România vrea autostrăzi!" FOTO: Oana Şlemco
Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei "România vrea autostrăzi!" FOTO: Oana Şlemco

Ştefan Mandachi a dat publicităţii amplasamentul exact al primului metru de autostradă din Moldova. „Monumentul autostrăzii” va fi inaugurat vineri, 15 martie, la ora 15.00.

Ştefan Mandachi a anunţat că a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova la 50 de metri distanţă de DN 2, pe un teren agricol, între oraşul Suceava şi satul Cumpărătura, la kilometrul 8.

Antreprenorul care a iniţiat campania „România vrea autostrăzi!” face un apel la românii care vor participa la inaugurarea programată vineri, la ora 15.00, să fie paşnici şi să nu adreseze jigniri. „Toată manifestaţia este legală şi autorizată! Vă rog din tot sufletul: să fim paşnici, să vorbim frumos, să nu jignim pe nimeni. Doar astfel vom putea să ne facem auzită vocea comună!”, a scris iniţiatorul campaniei pe Facebook.

 Pe de altă parte, Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Suceava a transmis o serie de recomandări pentru buna desfăşurare a mitingului:

 - să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine

- să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale

- să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora

- să părăsească imediat adunările publice sau locul unde acestea se desfăşoară, când au fost somaţi de către organizatori, împuterniciţii acestora sau organele de poliţie

-să nu participe adunări publice în stare de ebrietate, să nu consume şi să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

Ştefan Mandachi a construit, în mod simbolic, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, în semn de protest faţă de faptul că România nu are infrastructură modernă. În ziua şi la ora inaugurării, zeci de firme din România îşi vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, tot la îndemnul antreprenorului din Suceava.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite