Portret / Silviu Pădurariu iubeşte chitara şi pop-rockul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul sucevean a moştenit din familie dragostea pentru instrumentele muzicale. Acum şi-a întemeiat o trupă şi vrea să cucerească publicul. De doi ani şi jumătate cântă la chitară. Silviu Pădurariu are 18 ani, o poftă imensă de viaţă şi s-a gândit că ar fi păcat să nu simtă gustul succesului. În septembrie anul trecut şi-a întemeiat formaţia pop rock Click Life, din care mai fac parte patru băieţi talentaţi: un so

A moştenit dragostea pentru instrumentele muzicale din familie deoarece bunicul său cânta la trompetă, iar tatăl şi unchiul erau saxofonişti. „Nu cred c-aş încerca să învăţ să cânt la ţambal ori alt instrument tradiţional. Eu am alt stil. Iubesc chitara şi cânt ori de câte ori am repetiţii cu băieţii, dar şi acasă. Şi degetele mi le-am distrus de la corzi“, spune Silviu arătând degetele pline de bătături.


S-a îndrăgostit de muzica rock în clasa a VII-a, când un prieten i-a dat o melodie s-o asculte. Nu mai reţine care era, însă acest gen de muzică i-a intrat atunci în suflet. „Nu cântăm rock alternative, progresiv ori metal deoarece este greu de ingurgitat de public. Noi facem un rock accesibil tuturor, care să nu deranjeze“, a adăugat tânărul.


Lucrează la propriul album


Chiar dacă repetiţiile şi le fac la unul dintre hotelurile din Suceava, unde mai au şi reprezentaţii din când în când şi unde li se pune la dispoziţie toată aparatura, fiecare membru din formaţie are şi acasă instrumentele muzicale, chiar dacă sunt destul de scumpe.


O chitară şi un bas ajung în jurul la 1.000 de lei fiecare, iar nişte tobe bune pot costa şi 4.000 de lei. Puţini ştiu că Silviu, Ciprian, Albert şi Emilian nu se mulţumesc să exerseze piesele deja consacrate, ci îşi compun singuri melodiile. „Ciprian vine cu versurile şi linia melodică, iar noi cu muzica. Avem până acum înregistrate trei piese. Patru le avem gata făcute şi lucrăm la încă trei noi. În total, cu tot cu piesele noastre avem 15 melodii şi o să începem să lucrăm la un album, însă trebuie să găsim sponsorizare“, mărturiseşte Silviu.


Chiar dacă există concurenţă directă pe piaţa suceveană, trupa Odissey care este consacrată de 15 ani şi Toy Machine, formaţie „detaşată“ momentan la Cluj deoarece membrii ei sunt studenţi acolo, trupa lui Silviu are mari şanse să se facă cunoscută în toată Moldova.


Deja au avut concerte la Piatra Neamţ, Sibiu, Reşiţa şi şi-au făcut intrarea în cluburile din oraş. În luna mai vor putea fi ascultaţi în localul La Fierărie, unde vor concerta împreună cu trupa Fără Zahăr.

______________

profil
născut.
31 decembrie 1991, Suceava.
studii. Elev în clasa a XI-a la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir“.
familie. Este singur la părinţi.

întrebări şi răspunsuri
După liceu, unde-ţi vei petrece studenţia?
La Iaşi, vreau să dau la Universitatea „Al.I. Cuza“, la Facultatea de Administrarea Afacerilor şi cred că acolo o să ne facem cunoscuţi cu trupa mai uşor. Viaţa studenţească din Iaşi nu se compară cu cea din Suceava, deja avem un concert în localul Dublin în curând şi sperăm să avem mai multe şanse de afirmare.
La ce alte instrumente muzicale vrei să înveţi să cânţi?
Vreau să mai învăţ violoncelul şi pianul, dar să mă şi perfecţionez la chitară deoarece încă nu sunt specia-list. De asemenea, doresc să iau lecţii de canto, vreau să experimentez şi cu vocea şi mă bucur că am unde în Suceava. Nu ştiu exact cât costă o oră, presupun că mai puţin decât costă lecţiile de chitară, care ajung la 40 de lei.

ce-i place
Îi place să se relaxeze, în special în locuri din natură, dealuri, păduri sau zone de munte şi să vizioneze filme de comedie şi de acţiune. De asemenea, îi place să facă sport, mai ales să joace fotbal.

ce nu-i place
Nu-i place să meargă în vacanţe la mare deoarece este aglomeraţie. Preferă muntele răcoros. N-ar putea trăi în oraşe precum Bucureşti ori în ţări precum Japonia. Nu-i mai place politica şi minciuna, iar în opinia lui, acestea două sunt în relaţie de interdependenţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite