O elevă din Suceava, salvată de la sinucidere de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fată în vârstă de 16 ani, elevă la un liceu din municipiul Suceava, a încercat să se sinucidă luni seară.

Tentativa de suicid nu a fost dusă până la capăt, tânăra fiind salvată în ultimul moment de un pompier, care a intrat după ea în apa râului Suceava şi a scos-o la mal.

Alarma s-a dat luni seară, în jurul orei 23.00, când s-a primit un apel la 112 în care se anunţa că o persoană de sex feminin s-a urcat pe podul din apropierea Bazarului şi intenţionează să se arunce în râul Suceava.

Povestea turistului cerşetor din Suceava care câştigă 4.000 de lei la malul mării

Până să ajungă pompierii la faţa locului, fata se aruncase deja în apă. Pentru că timpul devenise deja presant, plutonierul Paul Balahura a sărit în apă şi a reuşit s-o oprească pe tânără de la sinucidere.

„Fata se afla la o distanţă de 10 metri de la mal, iar în acea zonă apa avea o adâncime de aproximativ doi metri. Decizia de a intra după ea a fost hotărâtoare, deoarece, pentru câteva secunde, înainte ca militarul să ajungă la ea, tânăra începea să se scufunde. Plutonierul Paul Balahura a prins-o de păr şi, deşi victima a opus rezistenţă, a reuşit s-o scoată la suprafaţă. Echipajul de pompieri de pe mal i-a tras cu cordiţa de salvare şi i-a adus pe cei doi pe uscat", a declarat plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Misiunea de salvare a fost dificilă, şi asta pentru că apa era foarte rece, iar în zona respectivă curenţii erau puternici. Fata a refuzat să discute cu salvatorii, care au dus-o imediat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Tânăra este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Suceava şi deocamdată nu se ştie din ce cauză a vrut să-şi pună capăt zilelor.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite