La Spitalul Judeţean Suceava nu pot fi trataţi pacienţii cu arsuri ce depăşesc 30% din suprafaţa corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul Judeţean Suceava nu pot fi trataţi pacienţii cu arsuri pe mai mult de 30% din corp
La Spitalul Judeţean Suceava nu pot fi trataţi pacienţii cu arsuri pe mai mult de 30% din corp

Din cauza dotărilor insuficiente, la Spitalul Judeţean Suceava nu pot fi îngrijiţi pacienţii cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului. Din acest motiv, pacienţii cu arsuri grave sînt transferaţi la clinici din Iaşi sau Bucureşti. În Secţia de Chirurgie Plastică a spitalului sucevean sunt două saloane speciale cu câte trei paturi fiecare, destinate arşilor.

Pacienţii, care ajung la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului nu pot fi trataţi la această unitate medicală. Aceştia sunt urcaţi fie în ambulanţe SMURD, fie într-un elicopter SMURD, depinde de cum permite condiţiile atmosferice şi transportaţi la Iaşi sau Bucureşti, în funcţie de arsurile suferite.

Netratarea lor la spitalul sucevean, cea mai mare unitate spitalicească din Bucovina, nu este posibilă deoarece Spitalul Judeţean Suceava nu are dotările necesare.

„Dacă ne referim la patologia pe care o tratăm, suntem dotaţi decent, dar dacă ne dorim să dezvoltăm un sector pentru tratarea marilor arşi, atunci trebuie să facem investiţii”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan.

Chiar dacă în ultimii ani la spitalul sucevean au fost făcute investiţii de câteva milioane de euro în dezvoltare şi modernizare, la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” sunt doar două saloane cu câte trei paturi fiecare, unde pot fi trataţi pacienţii internaţi cu arsuri. Persoanele care au suferit arsuri sunt spălate într-o cadă specială, ce are un sistem de filtrare a apei. Această cadă este dezinfectată şi sterlizată la fiecare două ore.

Mai grav este faptul că la Secţia de Chirurgie Infantilă nu este un salon amenajat pentru copii ce au suferit diverse arsuri. Un astfel de salon ar fi necesar deoarece ar ajuta la eliminarea riscului apariţiei infecţiilor intraspitaliceşti. La spitalul sucevean este angajat în acest moment doar un chirurg plastician, după ce cel de-al doilea medic specialist a luat drumul străinătăţii. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava speră să angajeze cât mai repede un chirurg plastician. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite