Doi adolescenţi au suferit răni şi arsuri după ce halta de cale ferată în care locuiau a fost mistuită de un incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul din halta Probota a lăsat pe drumuri o familie cu patru copii.
Incendiul din halta Probota a lăsat pe drumuri o familie cu patru copii.

O întreagă familie care locuia într-o haltă din judeţul Suceava a rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce flăcările le-au distrus agoniseala de o viaţă. Ca urmare a incendiului, doi adolescenţi au suferit răni şi arsuri, iar circulaţia trenurilor în zonă a fost întreruptă.

Incendiu deosebit de puternic într-o haltă de cale ferată de pe ruta Bucureşti – Suceava. 

Focul care a cuprins halta Probota a lăsat fără locuinţă o întreagă familie, clădirea fiind distrusă aproape în totalitate. Zona greu accesibilă a transformat intervenţia pompierilor într-o muncă sisifică. 

„Intervenţia a fost îngreunată şi de faptul că imobilul se afla foarte aproape de liniile de înaltă tensiune ale căii ferate, aproximativ 5 m, punând astfel în pericol viaţa militarilor”, a declarat plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. 

Distanţa până la prima sursă de apă era de circa un kilometru, motiv pentru care munca pompierilor a fost îngreunată şi mai mult. 

Totuşi, după mai bine de cinci ore incendiul a fost lichidat. Aproape tot ce era în halta de cale ferată de la Probota a ars, iar o întreagă familie, părinţi şi patru copii şi adolescenţi, a rămas pe drumuri. 

Din păcate, doi adolescenţi care erau acasă în momentul izbucnirii incendiului au avut de suferit de pe urma flăcărilor. O fată de 17 ani a suferit arsuri de gradul I şi II pe aproximativ 10 % din suprafaţa corpului, fiind transportată la spitalul din Fălticeni de echipajul SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale. Un frate al fetei, în vârsă de 16 ani, a fost şi el rănit, dar după ce echipajul medical care a ajuns la faţa locului i-a pansat rănile adolescentul a refuzat să fie transportat la spital.

 Pompierii cred că incendiul a fost provocat de cei doi tineri, care au scăpat pe jos combustibilul cu care încercau să aprindă focul, iar apoi nu au mai putut controla situaţia. 

Ca urmare a incendiului din halta Probota, circulaţia trenurilor pe ruta Suceava – Paşcani a fost întreruptă pentru mai bine de o oră, iar apoi a fost reluată pe un singur fir.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite