Decizia Direcţiei Agricole Suceava după gestul pomicultorului care şi-a distrus recolta cu tractorul: „Facem o piaţă volantă pentru micii producători“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomicultorul Sorin Baciu FOTO: Oana Şlemco
Pomicultorul Sorin Baciu FOTO: Oana Şlemco

La mijlocul săptămânii trecute, pomicultorul Sorin Baciu a trecut cu tractorul peste arbuştii de coacăze şi agrişe din livada sa, pentru că nu avea unde să vândă fructele. Autorităţile au reacţionat, după ce „Adevărul” a publicat întreaga poveste.

Şefa Direcţiei Agricole Suceava, Elena Gogu, a venit din concediu ca să stea de vorbă cu pomicultorul Sorin Baciu după ce acesta şi-a distrus cu tractorul o parte din cultura de coacăze şi agrişe. 

Directoarea l-a întrebat pe pomicultor de ce nu s-a adresat instituţiei publice înainte să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul”, iar acesta i-a răspuns că şi-a pierdut încrederea în instituţiile statului, în urma experienţelor negative trăite de când s-a apucat de pomicultură până în prezent.

Elena Gogu l-a informat pe Sorin Baciu că Direcţia Agricolă Suceava intenţionează să amenajeze o piaţă volantă pentru ca micii producători să aibă unde să îşi vândă produsele.

Pe de altă parte, în urma protestului său, producătorul a fost criticat de unii cetăţeni pentru că a preferat să distrugă fructele în loc să le dea de pomană.

Sorin Baciu a amintit că în urmă cu doi ani a dat gratis o bună parte din recolta sa. Şi atunci s-a izbit de nemulţumiri. 

El a amintit că a dus fructe la o grădiniţă din Suceava, unde a fost certat de bucătăreasa care i-a reproşat că din cauza lui va fi nevoită să stea peste program. 

Apoi, două persoane venite de la Câmpulung Moldovenesc în livada sa din Buneşti pentru fructe gratuite nici n-au vrut să le culeagă. I-au cerut pomicultorului să le culeagă şi să le aducă la maşină.

La mijlocul săptămânii trecute, pomicultorul Sorin Baciu, din comuna Buneşti, Suceava, a trecut cu tractorul peste sute de arbuşti de coacăze şi agrişe. El a făcut gestul disperat pentru că nu găseşte forţă de muncă şi pentru că n-are unde să vândă fructele.

Sorin Baciu şi-a făcut o livadă de nuci, în urmă cu opt ani. În urmă cu patru ani, a decis ca între copaci să planteze fructe de pădure. A investit în arbuşti aproximativ 4.000 de euro, pe care susţine că n-a reuşit să-i recupereze.

În plus, anul acesta nu a încasat încă nici subvenţia pe teren de la stat.

Vă mai recomandăm:

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: „Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!”

CEO-ul Terapia: „Am să mor înainte să şofez Cluj – Bucureşti pe autostradă” 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite