Călugăr de 72 de ani, condamnat la închisoare cu executare pentru că a furat banii mănăstirii și l-a șantajat pe stareț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul, călugăr la o mănăstire din Suceava, a falsificat documente ale lăcașului de cult, fabricând o procură în baza căreia a scos din bancă bani ce aparțineau locașului de cult.

Mănăstirea Râșca din Suceava FOTO Alina Iosif
Mănăstirea Râșca din Suceava FOTO Alina Iosif

Constantin Ioachim Cercasov a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, decizia judecătorilor fiind definitivă.

Călugărul are la activ două condamnări pentru fapte de același gen și a fost cercetat în mai multe dosare penale, pedepsele fiindu-i contopite acum.

Procurorii spun că acesta a scos din bancă și și-a însușit 30.000 de lei, bani aflați în conturile Mănăstirii Râșca din Suceava pentru lucrări de restaurare.

Pentru a pune mâna pe banii respectivi, călugărul a folosit procuri false prin care el era împuternicit, în locul starețului mănăstirii, să aibă acces la conturi.

Mai mult, călugărul a strâns sume de bani importante în numele mănăstirii, bani care au rămas tot în buzunarul său.

A aflat însă de toate înșelăciunile starețul mănăstirii, Mihail, informat de diverse persoane că se strâng bani în numele Mănăstirii Râșca, fără ca măcar reprezentanții acesteia să aibă habar.

Starețul i-a cerut socoteală călugărului și atunci a început să fie șantajat și amenințat de Constantin Ioachim Cercasov, care i-a cerut bani în contul „salariului” pe perioada celor doi ani în care a stat la mănăstire şi în care s-a ocupat aici de contabilitate.

Bărbatul a concluzionat că cei 30.000 de lei îi revin lui pentru serviciile prestate și apoi l-a amenințat pe stareț cu reclamații că nu a fost plătit legal pentru munca sa.

La un moment dat, pentru a se răzbuna, călugărul a sesizat polițiștii că starețul ar fi furat un obiect religios prețios, fapt care nu s-a confirmat, însă a fost afectată imaginea celui reclamat.

Polițiștii au intrat pe fir și au demarat cercetări după cercetări când starețul Mănăstirii Râșca a depus plângere pentru furt, șantaj și amenințare.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite